Christoffer Faarup satsede på pisten: Jeg blev straffet hårdt

Danskeren satsede i Super-G, men det kiksede og kostede ham tid.

Efter Super-G-konkurrencen kunne Christoffer Faarup se tilbage på et løb, som han egentlig var godt tilfreds med. I hvert fald det meste af vejen ned af pisten.

- Jeg synes faktisk, jeg kører rigtig godt, og hele toppen og de to svære sving, der er deroppe, dem synes jeg egentlig, at jeg løser godt, siger han.

Men en fejl på den del af pisten, der har navnet Dragon Valley, blev dyr i tidsregnskabet.

Han kom ikke tæt nok på en af portene, og derfor mistede han sin ideallinje.

- Jeg satsede butikken og kørte egentlig godt og lavede så den ene fejl, som så desværre ødelagde det hele.

- Jeg mister jeg farten, og jeg kan se bagefter, at jeg kører i hvert fald med 10 kilometer i timen lavere hastighed ned igennem den flade passage, og der er ikke noget stejlt hang (stykke, red.) efter, så jeg kunne ikke få farten op igen, og det blev så afgørende, siger den 25-årige Christoffer Faarup.

"Det har været stang ud"

Før OL havde Christoffer Faarup sat en målsætning for sig selv, der hed top 20 i de tre konkurrencer, han stillede op i – styrtløb, kombinationskonkurrencen (styrtløb og slalom, red.) og Super-G – men det blev udover dagens 32.-plads til en 30.- og en 36.-plads.

- Sådan er det, når man sætter høje mål og stræber efter dem. Nogle gange lykkes det, og andre gange lykkes det ikke. Det giver bare motivation til at arbejde videre, og så kan jeg måske nå mine mål næste gang, siger han.

- Jeg synes, at det har været lidt stang ud. Kombinationsstyrtløbet blev rigtig godt, og så var resten (slalom) en smule ærgerligt. I styrtløbet fungerede tingene ikke som de skulle, og i dag kørte jeg egentlig godt, men så laver jeg en enkelt fejl, som jeg bliver hårdt straffet for.

- Alt i alt må jeg sige, at det er ok, men jeg ville gerne have været lidt længere fremme, lyder hans vurdering af egen indsats i Pyeongchang.

Mens Christoffer Faarup rejser hjem fra OL, så skal en anden dansker, Casper Dyrbye, deltage i slalom og storslalom.

Facebook
Twitter