Curling for dummies

Hvad er curling egentlig? Tobias Hansen får svaret af skipper Madeleine Dupont og en pose bolcher.

Vi er i en curlinghal i Peyongchang. En holdspiller glider langsomt henad isen i en stilling, der fører tankerne hen på et lidt anderledes frieri.

Med sig har hun en kæmpe sten med et håndtag på toppen, som hun holder fast i med sin ene hånd. Den friende stenbringer slipper så håndtaget, placerer sig foran den glidende sten og begynder at feje, som gjaldt det livet.

For enden af banen står skipperen i en stor målskive og råber lungerne ud: 'Jep!’, ’Op!’, ’Aarh!’ og ’Huj!’, lige indtil stenen lander i trygge omgivelser inden for målskiven, og alle er rolige igen - indtil næste omgang, hvor det hele starter forfra.

Danmark kan prale af to curlinghold, der skal feje for livet til dette års vinter-OL i Peyongchang. Men hvad er curling egentlig?

DR Sportens kommentator Tobias Hansen er taget forbi curlingkvindernes træning for at tage en snak med skipper Madeleine Dupont om reglerne bag den intense sport.

Her får han svar på spørgsmål om taktik, høje lyde, skruning af stenen og på, hvorfor fejningen er så vigtig.

I videoen ovenover kan du se, hvordan man ved hjælp af en tegning og nogle røde og gule bolcher kan lære curling lidt bedre at kende.

Herreholdet spiller deres første kamp i den indledende runde mod Sverige natten til onsdag kl. 01.00, der vises på Kanal 5. Kvinderne spiller deres indledende runde mod Sverige kl. 6.00 onsdag morgen, og kampen kan ses live på DR1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter