Curling-skipper Dupont: Det ligner, at vi er kørt over af et godstog

Danmarks curlingkvinder tabte klart til Sverige ved OL, men danskerne er alligevel tilfredse med indsatsen.

Svenskerne var for stærke for de danske curlingkvinder, der tabte klart med 9-3 i deres første kamp ved vinter-OL i Pyeongchang.

Der var sådan set aldrig tvivl om resultatet, men alligevel var de danske kvinder tilfredse med præstationen.

- Hvis man ved noget om curling, kan man se, at vi spillede en rigtig god kamp, siger skipper Madeleine Dupont til DR.

- Det ligner, at vi er kørt over af et kæmpe godstog. Men sådan er det bare ikke. De er bedre end os og hatten af for det, men det er slet ikke så slemt, som scoretavlen siger. Det er den klassiske stolpe-ud, og havde der været et par få sten, der ikke missede, havde kampen varet længere, siger hun.

Det så dog ud til, at Mathilde Halse, Julie Høgh, Denise Dupont og Madeleine Dupont var overmatchede i kampen, hvor svenskerne på et tidspunkt var foran med 7-1 før syvende ende.

Men skipper Dupont lægger vægt på, at danskernes unge spillere gjorde en god figur i deres OL-debut mod svenskerne, der har vundet sølv ved de to seneste europamesterskaber.

- Når man spiller en god kamp, er der ingen grund til at være ærgerlig. Vi kommer med en solid performance i betragtning af, at der er to teenagere, der træder ud på OL-isen for første gang. Det er utroligt, at de spiller, som de gør.

- Men det er da drønærgerligt at tabe til Sverige, det hader alle danskere jo. Men de er bare bedre end os, siger Dupont.

Ikke ude endnu

En af de unge spillere på det danske hold, Mathilde Halse, mener, at det danske hold spillede op til sit bedste, og at man endnu ikke skal dømmes ude af turneringen.

- Jeg synes, vi spiller en rigtig god kamp. Svenskerne ligger nummer tre på verdensranglisten, så de er virkelig gode. Men vi spiller også godt, nærmest op til vores bedste, og i morgen er der endnu en dag, siger den 18-årige curlingspiller.

- Vi er slet ikke ude af turneringen endnu. Vi har gang i noget godt spil, og jeg håber, vi kan fortsætte det, så vi kan give japanerne tæsk i morgen, siger Halse om torsdagens dyst mod Japan.

På trods af den danske optimisme skal der stadig arbejdes på adskillige ting inden de næste kampe.

- Vi skal ud og gøre det samme i morgen mod Japan, for det fungerer rigtigt godt, siger Madeleine Dupont og fortsætter:

- Der er ting, der skal gøres bedre, blandt andet noget med fartkontol, jeg laver nogle dumme mis, og vi skal lære, hvilke spor, der kører godt og skidt osv. Det lærer man stille og roligt i løbet af ugen, og nu har vi allerede lært en masse i dag.

Facebook
Twitter