Curlingholdene udtaget til OL: Vi drømmer om medaljer

Danmarks to curlinghold er officielt udtaget til OL. Herrernes skipper drømmer om medaljer.

Rasmus Stjerne i aktion for Danmark. (Foto: © Ints Kalnins, Scanpix)

Så kan curlingfeberen snart begynde.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har netop udtaget de 10 curlingspillere, der skal repræsentere Danmark ved vinter-OL i Pyeongchang i februar næste år.

Kvindeholdet og herreholdet kvalificerede sig begge til OL i december, og nu skal de løfte arven fra de glade-curlingdage ved OL i Nagano i 1998, da kvindeholdet vandt sølv.

- Både for danskerne hjemme i stuerne og for det samlede OL-hold i Pyeongchang er det vigtigt, at dansk curling er med ved vinter-OL, siger Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske OL-hold.

- Det sikrer en masse OL-sport med dansk deltagelse, og tidligere vinter-OL har vist, at den danske opbakning til curling er stor, og at mange sidder længe oppe foran fjernsynet for at følge kampene, siger Morten Rodtwitt i en pressemeddelelse.

Ikke favoritter

Herreholdets skipper Rasmus Stjerne tør godt drømme om medaljer, men erkender også, at alt skal flaske sig, før de fem mænd kan træde op på en medaljeskammel.

- Vi står med en god fornemmelse og tror på, at vi kan levere et godt resultat til vinter-OL. Selvfølgelig drømmer vi om medaljer, men vi må også erkende, at vi ikke er favoritter til medaljer, siger Stjerne.

- I øjeblikket ligger vi nummer ni på verdensranglisten, men feltet er tæt, og hvis nogle af favoritterne fejler, kan vi godt kvalificere os til slutspillet, og så kan alt ske, siger Rasmus Stjerne.

Mens herreholdet har fået støtte af Team Danmark, blev kvindeholdet frataget støtten, inden de kvalificerede sig. Efter kvalifikationen får kvindeholdet nu igen støtte af Team Danmark frem mod OL.

Det indebærer ifølge Team Danmarks direktør, Lone Hansen, træningsturneringer og et ophold i Japan eller Sydkorea inden vinter-OL.

- Vi har sammen med Dansk Curling Forbund lagt den bedst mulige plan for begge hold, så de står så skarpt som muligt, når det gælder, siger Lone Hansen.

Ud over de to curlinghold er de tre speedskatere, Elena Rigas, Viktor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt også udtaget til OL.