Overvejer at trække sig: Forkølelse hæmmer dansk langrendsløber

Langrendsløberen Martin Møller døjer med en forkølelse, og derfor overvejer han at melde fra til sin første konkurrence i skiathlon søndag.

Martin Møller døjer med en forkølelse, og det er derfor ikke sikkert, at han stiller til start søndag. Foto: DIF (Foto: PETTER ARVIDSON © Represented by ZUMA Press)

Timingen kunne ikke være værre.

I fire år, siden vinter-OL i Sochi, har Martin Møller arbejdet frem mod sit næste store mål. Vinter-OL i Pyeongchang.

Den 37-årige langrendsløber kvalificerede sig i december ved et World Cup-løb i Italien, og i januar kom udtagelsen til vinter-OL så.

Martin Møller, der har boet på Grønland siden han var ni år gammel, stiller op i tre langrendsdiscipliner, og første opgave bliver skiathlon den 11. februar. Skiathlon består af 15 kilometer fri stil efterfulgt af 15 kilometer klassisk stil, og det er den konkurrence, som han nu overvejer at melde fra til.

En forkølelse har bragt kroppen en smule ud af balance.

- Jeg havde World Cup konkurrencer for ti dage siden, hvor det gik rigtig godt, og jeg var i superform. I mellemtiden er jeg blevet forkølet, så den sidste uge har ikke været optimal. OL har været mit mål i fire år, så betyder utrolig meget. Men der er ikke nogen grund til at blive deprimeret over det, jeg har tre konkurrencer, og den første er på søndag, så måske er det aktuelt at stå over der, og så satse på de to andre, siger Martin Møller.

Martin Møller stiller også op i 15 kilometer fri stil den 16. februar samt 50 kilometer klassisk stil den 24. februar, og det er sidstnævnte, der har størst fokus.

- Det er 50 kilometer, jeg satser mest på, så det handler bare om at have godt mod og så blive frisk, for så er der stor sandsynlighed for at jeg løber søndag også. Men kan jeg mærke, at jeg kun er på 90%, så står jeg over, siger Martin Møller.

Facebook
Twitter