VIDEO Stolt Thorup om sin femteplads: Jeg landede mellem stjernerne

Viktor Hald Thorup var en glad mand efter sin femteplads i massestart.

Speedskateren Viktor Hald Thorup blev lørdag nummer fem i finalen i massestart.

Viktor Hald Thorup gik sammen med schweizeren Livio Wenger allerede i udbrud med ti omgange tilbage af finalen.

Duoen vandt hver en spurt, hvilket samlet gav otte point til de afsluttende runder, og da det hele skulle gøres op, så stod Viktor Hald Thorup med det bedste, individuelle danske resultat ved et vinter-OL. Nogensinde.

Derfor var det også en træt Viktor Hald Thorup, der efter løbet gav sin version af finalen.

- At komme i udbrud var min eneste mulighed, så jeg gav ikke max i udbruddet, men i muligheden. Det er en ret utilgivelig sport på mange måder, for hvis jeg havde kørt max, så ville jeg ikke holde til de sidste mange runder i front, siger Viktor Hald Thorup, der var tydeligt rørt over sin egen præstation og oplevelsen i hallen.

- Det var fandme hårdt at ligge i spidsen. Stadion gik amok, jeg har ikke hørt så meget larm i mine ører før. Alt spillede, jeg både så og kunne høre mine forældre, der heppede på tribunen, så jeg vidste, det kunne lade sig gøre. Jeg skød efter månen, og landede godt tilpas mellem stjernerne, siger Viktor Hald Thorup.

Schmidt stolt over debut

Finalefeltets anden danske deltager, Stefan Due Schmidt, holdt sig nede bagved gennem hele finalen. Han kom i mål som nummer 13, men på trods af, at han ikke var lige så markant en skikkelse i finalen som Viktor Thorup Hald, så var OL-debutanten mere end tilfreds.

- Det var fantastisk. Det er vores OL-debut. Jeg vidste godt, at Viktor ville komme i et udbrud, og jeg var selv mere tålmodig, fordi jeg ville se, hvor tæt jeg kunne komme på slutspurten. Men jeg er bare stolt, taknemmelig og glad, og Viktor kørte helt fantastisk, siger Stefan Due Schmidt.

Sydkoreaneren Lee Seung-Hoon vandt guld foran belgiske Bart Swings og hollænderen Koen Verweij.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk