DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Curlingkvinderne slår verdensmestrene

Mens de danske curlingkvinder højst overraskende vandt over de canadiske verdensmestre, gik det anderledes skidt for Team Stjerne og co.

OL-dagen bød på både op- og nedture for danskerne i Pyeongchang.

De danske curlingkvinder vandt sensationelt over verdensmestrene fra Canada, mens curlingherrerne i dagens andet opgør leverede en skuffende præstation mod USA.

Vik fik også den danske langrendsløber Martin Møller i aktion for første gang ved dette OL. Hvordan det forløb, og hvordan resten af dagens sene konkurrencer ved OL gik kan du se i indslaget øverst i artiklen.

Nedenfor får du samtlige højdepunkter fra dagens sene konkurrencer i kronologisk rækkefølge. God fornøjelse.

06:20 Japaner tog første stik i herreduel i kunstskøjtehallen

I mændenes kunstskøjteløb kort program satte Japans Yukuru Hanyu ny olympisk rekord, og han satte dermed også en fed streg under, at han er kommet sig over den ankelskade, som tidligere har voldt har problemer.

Japaneren leverede en nærmest perfekt præstation, og det belønnede dommerne ham med scoren 111.68 for. Det var dagens højeste score i det korte program. Næstbedst var Spaniens Javier Fernandez, der scorede 107.58 point, mens endnu en japaner, Shoma Uno tog tredjepladsen.

Det hele afgøres i morgen, når den står på frit program.

08:08 Dario Cologna overstrålede konkurrenterne i langrendssporet

Dario Cologna var i forvejen dobbelt regerende mester i langrend 15 kilometer fri stil. Schweizeren var derfor den helt store favorit på dagens 15 kilometer lange distance, og han viste da også hvorfor.

Cologna satte samtlige konkurrenter til vægs, og han havde hele 18,3 sekunder ned til andenpladsen. En placering, som norske Simen Hegstad Krüger tog sig af. Det skabte stor begejstring i hjemlandet Norge. Det var nemlig Krügers anden medalje ved dette OL. Russiske Denis Spitsov kom ind på tredjepladsen.

08:29 Langrendsløber Martin Møller kæmper sig over målstregen

Efter et afbud på grund af sygdom til søndagens skiathlon fik vi endelig danske Martin Møller i aktion ved dette OL. Det var ved mændenes langrend 15 kilometer fri stil, som blev vundet af schweiziske Dario Cologna.

Martin Møller kom i mål fem minutter og 51 sekunder efter vinderen. Det rakte til en plads som nummer 90 for danskeren. Se Møllers afslutning på løbet og efterfølgende reaktion i videoen herunder.

09:00 Danmark slår sensationelt verdensmestrene i curling

Det danske kvindelandshold stod for en af curlingturneringens hidtil største overraskelser ved OL i Sydkorea, da holdet fredag besejrede Canada med 9-8 i en uhyre tæt kamp.

Det canadiske hold vandt verdensmesterskabet i 2017, og selv om holdet ligesom Danmark havde tabt de første to kampe, var canadierne storfavoritter. Men Danmark fulgte med hele vejen, tilspillede sig en ekstra ende og vandt kampen på en stor canadisk fejl på sidste sten.

- Ja, hvad skal man sige. Det er da bare for fedt at slå verdensmestrene. Det er en god følelse, sagde Madeleine Dupont efter sejren.

Du kan se reaktioner ovenpå den flotte præstation i videoen herunder.

Danmarks kvinder spiller de næste kampe mod Storbritannien kl. 01 natten til lørdag og mod Kina kl. 12. lørdag. Begge kampe kan følges på DR1.

10:10 Stærke russere udraderer Slovenien i Ishockey

Det russiske hold, der stiller op under neutralt flag, i mændenes ishockeyturnering står klart med de bedste kort på hånden. De har mange stærke profiler med fra den hjemlige hockeyliga, og de er derfor af mange spået til at gå hele vejen.

Der var imidlertid malurt i bægeret efter russernes første kamp, hvor de ganske overraskende tabte til Slovakiet. Fredag tog de tog revanche ved at slå Slovenien med hele 8-2. Dermed spillede russerne sig op på andenpladsen i gruppen, der føres af USA.

13:11 Halsbrækkende guld til hviderusser

I kvindernes aerials finale blev det til guld til verdensranglistens nummer 2, Hanna Huskova fra Hviderusland. I de indledende runder og i sidste finalerun havde flere af atleterne problemer med at holde sig på benene i landingen, og vinderen viste da også lidt usikkerhed i sin landing.

Hun holdte sig dog på benene, og efterfølgende blev hun belønnet med den højeste score. Andenhøjeste score blev sat af kinesiske Zhang Xin, mens endnu en kineser, Kong Fanyu, tog bronzen.

13:13 Holland sikrer sig sin 11. medalje i speedskating

Det blev det 22-årige hollandske skøjtetalent Esmee Visser, som sejrede på kvindernes 5.000 meter i speedskating. Til trods for at være olympisk debutant og feltets yngste deltager var Esmee Visser den klart stærkeste af de 12 dystende kvinder.

Den tjekkiske veteran Martina Sablikova tog med sin andenplads en medalje for tredje OL i træk. Russiske Natalia Voronina fik tilkæmpet sig bronzemedaljen.

14:19 Danske curlingherrer på glatis mod USA

De danske curlingherrer fik en forfærdelig start på opgøret mod USA, hvor de efter de første fire ender var bagud 6-0. Derfra var der lang vej tilbage, og Team Stjerne magtede aldrig at finde det fornødne niveau eller held til at hente amerikanernes føring.

Godt nok kom danskerne på 5-8, men i niende ende tog USA et enkelt point, og med udsigten til at være bagud med fire i sidste ende valgte danskerne at kaste håndklædet i ringen inden 10. ende.

15:14 Sverige vinder knebent over Tyskland i ishockey

Som ventet blev det et tæt opgør mellem Sverige og Tyskland i mændenes ishockeyturnering. Alligevel var det Sverige, som trak det længste strå, da de med en scoring efter blot to minutter bragte sig foran.

Den føring holdt helt til slut, og dermed indtager Sverige andenpladsen i gruppen. Kun overgået af Finland. De to nordiske mandskaber møder hinanden i den sidste gruppespilskamp i en direkte duel om gruppens førsteplads.

15:21 Finland buldrer videre efter sejr over Norge

De finske ishockeyherrer indledte OL med en sejr på 5-2 over Tyskland, og i finnernes andet opgør blev det til nok en solid sejr. Denne gang lød cifrene på 5-1, og Norge var gjort til prygelknabe.

Dermed fører Finland an i ishockeyturneringens gruppe C foran Sverige. Norge derimod indtager med en score på 1-9 gruppens jumboplads.

Vil du have det fulde overblik over sendeplanen under OL, finder du den her.

Facebook
Twitter