DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Dannebrog entrerer vinterlegene

Her kan du opleve de største øjeblikke fra den olympiske åbningsceremoni

Vinter-OL er officielt i gang. Åbningsceremonien blev en fejende flot omgang, hvor både de danske atleter og en markant tonganesisk fanebærer var blandt højdepunkterne.

Se et sammenklip af det bedste fra åbningsceremonien og nattens konkurrencer i videoen i toppen af artiklen.

Pita fra Tonga

Nogle fanebærer er bare mere markante end andre. Pita Taufatofua troppede op iførst bastskørt, babyolie og bar mave - til trods for vinterkulden i Sydkorea.

Historiske billeder

Et af de store samtaleemner op mod OL har været forholdet mellem Syd- og Nordkorea. De to nationer er endt med at stille op under samme flag.

Tidligere har Syd- og Nordkorea deltaget i åbningsceremonien under fælles flag - senest ved OL i 2006 i Torino. Men det er første gang, at der er blevet sendt et fælles hold som deltagere ved legene.

Det var den sydkoreanske bobslædekører Won Yun-Jong og den nordkoreanske ishockey-spiller Hwang Chung-Gum, som bar det fælles flag.

Faklen blev tændt

Den sydkoreanske kunstskøjteløber, Yuna Kim, stod for at bære den olympiske fakkel det sidste stykke vej.

Forud er gået en lang rejse, som startede d. 24. oktober 2017. Cirka 7.500 fakkelbærere haft fingrene i faklen, som ramte koreansk landjord d. 1. november 2017.

Der kommer for alvor gang i de olympiske konkurrencer i nat, men hvis ikke du kan holde dig vågen, kan du tidligt hver morgen se højdepunkter og sammendrag i vores artikel "OL MENS DU SOV".

Facebook
Twitter