DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Dansk curling-maraton og vild skiskydningsfinale

Gik du glip af søndagens-OL? Se et sammendrag af den spændende OL-dag her.

De danske curlingherrer tilbragte hele tre timer på isen mod Sydkorea og var ude på noget af en følelsesmæssig rutschebanetur mod værtsnationen.

I skiskydning skulle der målfoto til at afgøre medaljerne, og så var der en nordmand, der legede med alle de andre i langrend.

Se et sammendrag af det hele i indslaget herover. Herunder kan du finde højdepunkterne kronologisk et for et.

07:00 Fejl kostede dyrt i dansk Dyrbye-debut

I nat klokken 04:10 dansk tid fik den danske teknikker i alpinski Casper Dyrbye debut ved de Olympiske Lege. 21-årige Dyrbye placerede sig efter de to gennemløb i storslalomkonkurrencen samlet som nummer 60. Fik du ikke set hans løb, kan du gense det her.

Trods nogle svipsere i debuten var Casper Dyrbye overordnet tilfreds, og han glæder sig nu til favoritdisciplinen slalom på torsdag. Se hans reaktion ovenpå dagens konkurrence i videoen herunder.

08:48 Unge Klæbo sikrede Norge sejren i holdstafet

Norges stafethold i langrend sikrede sig søndag guld på herrernes 4 x 10 kilometer. Længe lå russerne i front, men Norges næstsidste løber, Simen Hegstad Krüger, halede ind og lagde afstand til de russiske atleter under neutralt flag.

Dermed var det blot op til det unge supertalent Johannes Klæbo at køre forrest i mål. Han lod dog russerne komme op igen for til sidst at parkere samtlige konkurrenter i sporet og sikre Norge guldet. Russerne kom ind som nummer to et godt stykke efter nordmændene, mens Frankrig sikrede sig bronzen.

10:52 Tjekkiet spiller sig direkte i kvartfinale i ishockey

De sidste kampe i grundspillet i mændenes ishockeyturnering spilles i dag søndag, og dermed skal de direkte pladser i kvartfinalerne fordeles. Én af dem tog Tjekkiet med en sejr på 4-1 over Schweiz.

De tre gruppevindere i grundspillet ryger direkte i kvartfinalen, mens bedste to'er i de tre grupper tager den sidste direkte kvartfinaleplads. Samtlige andre hold spiller playoff om de resterende fire pladser blandt de sidste otte hold.

12:55 Målfoto giver Fourcade sit andet guld i ekstremt tæt løb

I den sidste individuelle skiskydningskonkurrence ved legene i Pyeongchang måtte der bruges målfoto, før Martin Fourcade kunne lade sig hylde som vinder i mændenes skiskydning 15 kilometer massestart.

På opløbsstrækningen var Fourcade og tyskeren Simon Schempp helt lige, og i mål blev de noteret for samme tid. Fourcade jublede, som havde han vundet, men der var alligevel få minutters uvished, før det blev officielt. Bronzen tog norske Emil Hegle Svendsen sig af.

13:12 Første ukrainske guld nogensinde i aerials

Ukrainske Oleksandr Abramenko vandt guld i mændenes finale i den akrobatiske freestyleskidisciplin aerials. Det var Ukraines første medalje nogensinde i disciplinen.

Ukraineren scorede 128.51 point i den halsbrækkende disciplin, men han blev alvorligt truet af kinesiske Jia Zongyang, der var sidste mand på bakken. Kineseren fik dog lige nøjagtigt ikke nok point og måtte tage til takke med sølv. Russiske Ilia Burov tog bronze.

13:30 Ny olympisk rekord på sprintdistancen i speedskating

Japanske Nao Kodaira var helt suveræn i kvindernes 500 meter hurtigløb på skøjter - speedskating - da hun søndag sprintede sig til guldet. I tiden 36.94 sekunder tilbagelagde hun de 500 meter på isen, og det gav hende samtidig en ny olympisk rekord.

Hjemmebanedarlingen Lee Sang-Hwa kørte sig ind på andenpladsen 0.39 sekund efter den vindende japaner. Karolina Erbanova stod for tredjebedste løb og sikrede dermed bronze.

14:48 Tysk bobslædehold vælter over målstregen og sætter bedste tid

Det går stærkt i bobslædesporten, og det kom der endnu et bevis på, da den tyske toer, som består af Nico Walther og Christian Poser, kom flyvende sidelæns over målstregen i herrernes andet heat.

De to tyskere havde presset bobslæden til det yderste, og derfor satte de også hurtigste tid i anden heat, da de fløj ind over målstregen. Afgørelsen på mændenes toer-konkurrence falder i morgen, og du kan følge den på DR3 fra klokken 12.10.

15:03 Curlingherrerne tager vital sejr mod Sydkorea

De danske curlingherrer fik søndag deres anden succesoplevelse under vinter-OL i Pyeongchang, da Sydkorea blev besejret efter en ekstra ende. Danmark vandt opgøret med 9-8.

Med sejren lever det danske håb om en overraskende OL-semifinale videre, selv om det formentlig kræver lutter sejre i de sidste tre gruppekampe for Rasmus Stjerne og co. Også det kan vise sig ikke at være nok.

15:28 Sverige sikrer kvartfinaleplads i nordisk ishockeyduel

Sverige og Finland mødtes i dag i en direkte duel om en plads i kvartfinalen i mændenes ishockeyturnering. Det opgør vandt sverige med 3-1, og de er derfor blandt turneringens otte sidste hold.

Selvom cifrene indikerer noget andet, var der stor spænding om resultatet i store dele af kampen, og vi skulle helt til sidste periode, før svenskerne fik afgjort begivenhederne. Finland skal nu spille en playoff-kamp om en plads i kvartfinalen.

I gruppe A vandt Canada og Sydkorea, og dermed placerer Canada sig som bedste to'er i de tre gruppe, og de snupper derfor den sidste direkte plads i kvartfinalen.

Facebook
Twitter