DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Kæmpe svensk overraskelse og historisk norsk præstation

En svensker forpurrede tyske Laura Dahlmeiers drøm om sin tredje guldmedalje. Og så havde Norge som skisportsnation sin bedste dag ved OL nogensinde.

Efter en OL-nat, hvor de danske farver igen var repræsenterede i Pyeongchang, var der smæk på konkurrencerne og ikke mindst de store præstationer resten af dagen.

I kvindernes skiskydning på 15 kilometer leverede svenske Hanna Øberg en kæmpe overraskelse, mens Norge som skisportsnation virkelig triumferede og leverede nationens bedste resultater på en enkelt dag ved vinter-OL nogensinde.

I indslaget over artiklen har vi samlet alle højdepunkterne i en enkelt video, mens du nedenfor kan læse og se dem én af gangen i kronologisk rækkefølge.

06:44 Historisk norsk resultat i storslalom og amerikansk guld

Vores norske naboer har de seneste mange år på kvindesiden i de alpine skikonkurrencer gennemgået lidt af en ørkenvandring. Ingen vundne medaljer i 82 år. Det blev der imidlertid sat en stopper for torsdag, da Ragnhild Mowinckel hentede norsk sølv. Se det norske sølvløb i videoen nedenfor.

Det var derfor et historisk øjeblik, da Mowinckel satte bedste tid for kvinderne i storslalomløbet. Tiden blev dog overgået af amerikanske Miakele Shiffrin, der var 0,39 sekunder bedre end nordmanden. Det ændrede dog ikke ved den enorme norske glæder over det historiske stykke metal. Bronzen tog italienske Federica Brignone sig af. Se vinderløbet i storslalomkonkurrencen herunder.

07:08 Fransk favorit genvinder guld i boardercross

Pierre Vaultier, der i forvejen er regerende verdensmester, skulle forsøge at forsvare sit guld fra vinter-OL i Sochi ved mændenes finale i snowboard cross, og det gjorde han uden de store problemer. Der var sågar overskud til at juble en smule kort inden sejren var en realitet.

Pierre Vaultier var fra start til slut i spidsen, og da tre af konkurrenterne styrtede undervejs, så var der kun australske Jarryd Hughes og spanske Regino Hernandez, der kunne true franskmanden. De måtte dog tage til takke med henholdsvis sølv og bronze.

08:30 Fire gange skandinavisk på podiet i kvindernes langrend

Der var stor skandinavisk dominans i kvindernes langrend 10 kilometer fri stil, men særligt en atlet udmærkede sig. OL-debutanten Ragnhild Haga fra Norge overraskede nemlig ved at snuppe guldet, og det var endda i ganske overbevisende stil.

Haga kom i mål i tiden 25:00,5, hele 20,3 sekunder foran svenske Charlotte Kalla, der snuppede sølvmedaljen. Bronzemedaljen måtte to atleter deles om, da norske Marit Bjørgen og finske Krista Pärmäkoski kom i mål i præcis samme tid, 31,9 sekunder efter vinderen Ragnhild Haga.

08:54 Dansk curlingcomeback blev hurtigt neutraliseret

Der blev på forhånd talt om, at de danske curlingherrers kamp mod Schweiz var en af dem, der kunne give dansk sejr. Danskerne fik dog ikke den ønskede start på kampen, og trods et flot dansk comeback i ottende ende, løb schweizerne med en sejr på 9-7.

Det var danskernes andet nederlag af to mulige, men de har fortsat mulighed for at komme videre til play off-kampene. Næste kamp for Danmarks curlingherrer er i nat klokken 01.05 mod Italien. Den kamp kan du følge direkte på Kanal 5 eller som genudsendelse i morgen kl 09.00 på DR 1.

10:00 Danske Michelle Karvinen nettede to gange i Finland-sejr

De finske ishockeykvinder sikrede sig torsdag det bedst mulige udgangspunkt forud for play off-kampene om en plads i semifinalen ved OL. Og det var med en dansker i hovedrollen.

Michelle Karvinen, der både har dansk og finsk statsborgerskab, scorede nemlig finnernes to første mål i sejren på 5-1 over de russiske atleter, der spiller under neutralt flag.

Sejren betyder, at Finland ender som nummer tre i pulje A, og de skal derfor møde nummer to fra pulje B om en plads i semifinalen. Russerne, der slutter som nummer fire i pulje A, skal møde nummer et fra pulje B.

Du kan se Michelle Karvinens to mål i videoen nedenfor.

10:10 Svenske guldaspiranter åbner OL-turnering med sejr over Norge

I Sverige har har man store forventninger til det mandlige ishockeylandshold. Flere eksperter har også peget på svenskerne som nogle af favoritterne til at snuppe guldet.

Torsdag indledte svenskerne så turneringen, og det var med en solid sejr over naboerne fra Norge. Hele 4-0 blev det til, og særligt veteranen Linus Omark viste stort spil i opgøret.

Det tredje nordiske hold i turneringen, Finland, åbnede også med en sejr i ishockeyturneringen. Her blev det til 5-2 over Tyskland.

10:36 Yderst uventet sejr til svensk skiskyder

Det var nærmest kun svenskerne selv, der var klar over, at Hanna Öberg fra Sverige stillede til start ved kvindernes 15 kilometer individuel skiskydning. Men kendte man hende ikke forinden, gør man det i hvert fald nu.

Hanna Öberg endte nemlig med at tage en sensationel og yderst uventet sejr i disciplinen, hvor hun snød samtlige favoritter. Foran store navne som slovakiske Anastasiya Kuzmina og tyske Laura Dahlmeier satte Öberg en suveræn tid, og her kunne Kuzmina og Dahlmeier ikke følge med. De to store favoritter blev i stedet henvist til henholdsvis sølv og bronze.

13:37 Norske Johannes Bø sikrede Norge sin bedste OL-dag nogensinde

Det så længe ud til, at stjernen over dem alle, franske Martin Fourcade, skulle løbe med sin anden guldmedalje i træk, da mændene kørte om guld i skiskydning 20 kilometer individuel, men i stedet endte det med total norsk triumf.

Den ene af favoritterne Johannes Bø viste sig mest sikker i sin skydning, og han kunne derfor løbe med guldet. Det blev samtidig Norges bedste dag nogensinde ved OL, da de med den sidste medalje sikrede sig dagens sjette medalje. Fourcade derimod havde en skidt dag på kontoret, da han missede sine to sidste skud, og det kostede ham dyrt.

Sølvet gik derfor til slovenske Jakov Fak, mens østrigske Dominik Landertinger tog bronzen. Den unge svensker Sebastian Samuelsson, der tog en sensationel sølvmedalje i jagtstarten, leverede endnu et flot resultat, da han kom ind på en fjerdeplads lige foran Martin Fourcade.

13:51 Canadier satte olympisk rekord og snød hollændere i speedskating

Den hollandske konge af speedskating, Sven Kramer, måtte i dag abdicere på 10.000 meter-distancen. Faktisk endte Sven Kramer helt nede på sjettepladsen i dagens konkurrence.

I stedet var det canadiske Ted-Jan Bloemen, der har immigreret fra Holland til Canada for overhovedet at komme med til dette OL, der løb med guldet. På andenpladsen kom en anden hollænder, Jorrit Bergsma, mens italienske Nicola Tumolero tog bronzen.

14:22 Tyskland forsvarer sin plads øverst på kælke-tronen

Tyskland har tradition for at være rigtig stærke i kælk, og det har de også vist ved dette OL. I sidste konkurrence på torsdagens OL-program hentede tyskerne nok en medalje i kælk, og for tredje gang var den af guld.

Denne gang var det i holdkonkurrencen, hvor tyskerne vandt foran Canada og Østrig. Medaljen var samtidig tyskernes sjette i de i alt fire discipliner indenfor kælk.

Vil du have det fulde overblik over sendeplanen under OL, finder du den her.