DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Kæmpe svensk triumf i skiskydning

Sverige vandt højst overraskende herrernes stafet i skiskydning. Og i ishockeyhallen chokerede Tyskland stormagten Canada. Få dagens OL-overblik her.

OL går snart ind i sin afsluttende weekend, og vi skal have afgjort de sidste konkurrencer.

På dagens sene program ved vinter-OL i Pyeongchang leverede Sverige en kæmpe overraskelse i herrernes stafet, mens tyskerne i ishockeyhallen og stod på en af OL's helt store chokresultater.

Vi giver dig alle dagens højdepunkter kronologisk herunder og i et samlet indslag over artiklen.

15:32 Tyskland choksejrer og spiller sig i OL-finalen

Semifinalen mellem Tyskland og Sverige startede lovende for tyskerne, men Canada formåede i tredje periode at bringe spændingen tilbage i opgøret, der var tæt helt til det sidste.

Tyskland fik dog holdt sin føring og leverede dermed en enorm overraskelse, da de besejrede Canada 4-3 i semifinalen i mændenes ishockeyturnering. Det er samtidig det bedste tyske resultat i den olympiske ishockeyturnering nogensinde.

Tyskland møder de stærke russere i finalen.

15:06 Sverige og Sydkorea booker finalebilletterne i curling

Fredag fik vi fundet de to hold, der skal kæmpe om guldet i kvindernes curlingturnering. I den ene semifinale mødtes Sverige og Storbritannien, og her vandt Sverige suverænt 10-5. Dermed er svenskerne i OL-finalen for fjerde OL i streg.

I den anden kamp var der mere spænding om udfaldet, da Sydkorea mødte Japan. Her skulle kampen ud i en ekstra ende, da de første 10 ender sluttede 7-7. Her kunne Sydkorea glæde hjemmepublikummet ved at sætte en perfekt sidste sten, og derfor bookede værtsnationen den sidste plads i kvindernes curlingfinale.

13:30 Kæmpe svensk triumf og stor norsk nedtur i skiskydning

I OL's sidste skiskydningskonkurrence, skulle mændene konkurrere på 4 gange 7,5 kilomter stafet. Og her overraskede Sverige ved at tage en sensationel sejr.

Det var med skiftende føringer undervejs, men mod slutningen var det Sverige og Norge, der lå helt i front. Guldet skulle derfor fordeles mellem de to nordiske lande ved sidste skydning, og her var svenske Fredrik Lindström stærkest.

Det stærke norske hold måtte derfor nøjes med sølv, mens Tyskland endte på tredjepladsen.

12:25 Den hollandske dominans på skøjtebanen fortsætter

Vanen tro har Hollænderne været den altdominerende faktor på isen i hurtigløb på skøjter, og igen fredag kunne Holland føje en skøjtemedalje til samlingen.

Inden sidste heat så det ud til, at norske Håvard Lorentzen ville løbe med sejren, da han havde sat hurtigste tid foran koreanske Kim Tae-Yun. Men blandt de sidste to løbere på isen var et stærkt hollandsk kort, Kjeld Nuis, som satte trumf på den hollandske dominans, og tog nok en guldmedalje til nationen.

10:54 Russere spiller sig i OL-finalen i ishockey

Den russiske målvogter Vasily Koshechkin stoppede alle 31 tjekkiske skudforsøg og sørgede for, at de russiske atleter nu skal spille finale i ishockey ved OL efter sejren på 3-0.

Det er russernes første OL-finale siden 1998, og de har ikke vundet turneringen siden 1992. De møder overraskelsen fra Tyskland i finalen.

10:19 Schweiz slår regerende OL-vindere i kampen om bronze

Det endte i en stor triumf for Schweiz og den totale nedtur for Canada, da bronzen i mændenes curlingturnering skulle fordeles. Her slog Schweiz de tre gange forsvarende OL-vindere fra Canada.

Det var samtidig første gang, siden curling blev genintroduceret ved OL i 1998, at Canada ikke vinder en medalje for herrer. Samtidig opnåede Schweiz en form for genrejsning efter, at det ved OL i Sochi i 2014 blev til en skuffende ottendeplads.

Vil du have det fulde overblik over sendeplanen under OL, finder du det her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter