DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Norsk komet vinder guld og første dansker i aktion

Christoffer Faarup kørte sig til en samlet 30. plads i den alpine kombinationskonkurrence, mens Norge havde større succes i sporet.

Alpinisten Christoffer Faarup stemplede tirsdag ind som første dansker ved De Olympiske Lege i Pyeongchang. Hele to gange var han på pisten i den alpine kombinationskonkurrence, som iøvrigt blev vundet af en østriger.

Derudover fik vi set ham, nordmændene er så stolte af. Johannes Klæbo, den helt store langrendskomet lige nu. Den blot 21-årige nordmand vandt tirsdag OL-guld i suveræn stil.

På tirsdagens sene program har vi også en haft medaljejagt for både mænd og kvinder i langrend, ligesom vi fik uddelt metal i hurtigløb på skøjter, kortbaneløb på skøjter, curling og meget andet. Du kan se et sammendrag fra dagen i videoen øverst i artiklen.

Du kan få samtlige højdepunkter på skrift og i video fra dagens sene konkurrencer nedenfor.

07:12 Faarup fejler i anden del af den kombinerede konkurrence

Tirsdag fik vi første dansker i aktion ved OL i Pyeongchang. Christoffer Faarup stod for præsentationen, da han kørte den alpine kombinationskonkurrence. Klokken 04:58 i morges var Faarup første gang på pisten i styrtløbsdelen, og her placerede han sig som nummer 20.

Det så derfor ganske fint ud forud for slalomdelen, der er skiløberens mindst favorable disciplin. Det blev til gengæld også udstillet, hvorfor Faarup ikke stiller op i den rene slalomkonkurrence. I andet gennemløb placerede han sig nemlig som nummer 35, over otte sekunder efter nummer et. Det gav den danske skiløber en samlet placering som nummer 30 i kombinationskonkurrencen. Du kan se Christoffer Faarups gennemløb i henholdsvis styrtløbsdelen og slalomdelen i videoen nedenfor.

07:52 Marcel Hirscher snupper sit første OL-guld

Efter danske Christoffer Faarups andet gennemløb var det favoritternes tur til folde sig ud i slalomdelen af mændenes alpine kombinationskonkurrence. Her viste østrigske Marcel Hirscher, hvorfor han af mange er blevet kaldt forhåndsfavorit til konkurrencen.

Med en førsteplads i slalomdelen og en 12. plads i styrtløbsdelen kunne han derfor iklæde sig guldet. For første gang ved et OL. To franskmænd tog sig af de sekundære placeringer. Her var det Alexis Pinturault, der tog sølvet, mens landsmanden Victor Muffat-Jeandet fik bronze.

En anden østriger gjorde sig også bemærket i slalomdelen. Dog med negativt fortegn. Matthias Mayer lå efter styrtløbsdelen nummer tre, men chancen for metal smed han dog væk i slalomdelen, da han tog sig et voldsomt styrt.

Det kunne være gået grueligt galt, da Mayer med sig i faldet tog en baneofficial, ligesom han var tæt på at tage en kameramand med sig også. Se det i videoen nedenfor.

10:55 Danske Michelle Karvinen og Finland led nederlag til Canadas ishockeykvinder

I den indledende runde i kvindernes ishockeyturnering noterede Canada sig tirsdag for sin anden sejr i gruppe A. Denne gang stod Finland med danske Michelle Karvinen på holdkortet for skud.

Canadierne dominerede kampen fra start til slut, og de vandt med 4-1. Dermed er Canada så godt som klar til semifinalen. For Finland og danske Michelle Karvinen, der med dobbelt statsborgerskab har valgt at stille op for Finland, handler det i den sidste gruppekamp om at skabe sig det bedste udgangspunkt forud for playoff-kampene om en plads i semifinalen.

Finland møder de russiske atleter i den sidste gruppekamp, og her er det fordelingen af tredje/fjerde-pladsen, der er på spil. Nummer tre møder nummer to fra pulje B, mens nummer fire møder nummer et fra pulje B.

13:15 Italiener snød konkurrenterne i kortbaneløb på skøjter

Der skulle en gengivelse på video til, før vinderen i kvindernes 500 meter kortbaneløbe på skøjter, også kaldt short track, kunne kåres. Og her viste den langsomme gengivelse, at italienske Arianna Fontana kom først over stregen lige for næsen af koreanske Choi Minjeong.

Og så troede Choi Minjeong, at hun fik bronzen. Men på grund af et skub blev hun diskvalificeret, og i stedet fik hollandske Yara Van Kerkhof sølvmedaljen tildelt, mens canadiske Kim Boutin rykkede fra en fjerdeplads og ind på podiets nederste trin.

13:21 Canada vinder historisk guld i curlingfinale

Det var et historisk øjeblik, da det canadiske mix double-hold i curling vandt olympisk guld. Det var nemlig første gang nogensinde ved et OL, at disciplinen var på programmet. Læg dertil, at det canadiske par først fandt sammen som hold tilbage i januar.

Derfor var det ganske imponerende, at de slog Schweiz med 10-3. Der skulle egentlig spilles otte ender, men efter bare seks ender valgte schweizerne at give op, og dermed kunne canadierne bryde ud i jubel. Tidligere på dagen vandt de russiske atleter under neutralt flag bronze.

13:32 Hollænderne hentede speedskatingmedalje nummer syv og otte

På den olympiske menu har hollænderne én særlig hofret: hurtigløb på skøjter. Tirsdag kom den fjerde guldmedalje af fire mulige i hus, da Kjeld Nuis vandt i mændenes 1500 meter. Det var samtidig hollændernes medalje nummer otte i speedskating.

Kjeld Nuis kom i mål i tiden 1:44.01, mens endnu en hollænder kom ind som nummer to, 0.85 sekund efter Nuis. Ind på tredjepladsen kom sydkoreanske Kim Min Seok, 0.92 sekunder efter den hollandske vinder.

13:33 Svensker vinder kvindernes sprint i langrend klassisk stil

Det var lidt af en magtdemonstration, da svenske Stina Nilsson sikrede sig guldet i kvindernes sprint i klassisk stil på langrendski. På opløbsstrækningen havde Nilsson slået et solidt hul til forfølgerne, og der var derfor ikke den store spænding om guldet.

En smule tættere var det i kampen om sølv, hvor norske Maiken Falla sneg sig in foran russeren Yulia Belorukova. Forinden finalen havde løberne været igennem indledende heat, kvartfinale og semifinale på den 1,25 kilometer lange strækning.

13:43 Stjerneskuddet Klæbo vinder den klassiske langrendssprint

Han er blot 21 år gammel, det norske stjernefrø Johannes Klæbo. Tirsdag vandt den unge nordmand så sin første guldmedalje ved et vinter-OL, da samtlige konkurrenter blev sat på plads.

Den 1,25 kilometer lange sprintdistance i klassisk stil i langrend blev tilbagelagt i tiden 3:05.75 af Klæbo, mens nærmeste forfølgere var italienske Federico Pellegrino og russiske Alexander Bolshunov, der kom i mål henholdsvis 1.34 og 1.36 sekund efter nordmanden.

13:43 Brandvarme tyskere henter guld og sølv i kælk

Det blev til både tysk guld og sølv i kvindernes finale i kælk, og de kunne meget vel have gjort rent bord, hvis ikke Tatjana Huefner havde lavet en lille fejl i sidste gennemløb. I stedet endte bronzemedaljen på canadiske hænder.

Mest fart i kælken havde tyskeren Natalie Geisenberger, der igennem de fire kørte heats noterede sig for den hurtigste tid samlet. Næsthurtigst var en anden tysker, Dajana Eitberger, mens det var canadiske Alex Gough, der vandt bronzemedaljen.

15:15 USA knuser russere i ishockeyturnering

USA's kvindelige ishockeyhold uddelte klø til de russiske ishockeykvinder, der stiller op under den olympiske fane. Hele 5-0 blev det til, og dermed sender USA dem selv og Canada i semifinalen, selvom der fortsat resterer en kamp i gruppespillet.

USA og Canada møder hinanden i den sidste kamp, og her spiller de om at vinde puljen og dermed opnå det bedste udgangspunkt i semifinalerne.

Vil du se hele sendeplanen under OL, så finder du den her.

Facebook
Twitter