DET BEDSTE FRA OL-DAGEN Så kom curlingkvinderne i gang

Onsdag spillede de danske curlingkvinder første kamp i den olympiske turnering. På kælk og i skøjtehallen var henholdsvis Tyskland og Holland lige så suveræne som hidtil.

De danske curlingkvinder i aktion ved OL (Foto: Cathal Mcnaughton © Scanpix)

Lad os starte med det positive: ENDELIG kom de danske curlingkvinder i aktion ved vinter-OL.

Skipper Dupont og co. måtte imidlertid sande, at de svenske kvinder ganske enkelt var skarpere og lavede langt færre fejl.

Herunder kan du også stifte bekendtskab med den spektakulære ski-disciplin: nordisk kombineret,og se afgørelsen af kvindernes 1.000 meter i speedskating.

Danske curlingkvinder i nordisk opgør

Det lignende på forhånd en stor udfordring for de danske curlingkvinder, da de tidligt i morges skulle dyste mod Sverige.

Og Mathilde Halse, Julie Høgh, Denise Dupont og Madeleine Dupont måtte da også sande, at svenskerne var for stor en mundfuld.

Selvom danskerne havde sidste sten i de første tre ender, bragte Sverige sig alligevel i front med 3-0.

Den føring var Danmark aldrig i nærheden af at true, og svenskerne kunne sikre sig en helt fortjent sejr, da de danske curlingkvinder valgte at opgive ved stillingen 9-3 efter ottende ende.

Efter kampen fangede vi en fortrøstningsfuld dansk skipper, Madeleine Dupont, som mente, at slutresultatet er misvisende i forhold til danskernes indsats.

Først skihop, så langrend: Mesteren suveræn i nordisk kombineret

Tyske Eric Frenzel løb med sejren i konkurrencen nordisk kombineret.

Disciplinen er todelt: Atleterne starter med at dyste i skihop, hvor østrigske Franz-Josef Rehrl tidligere på dagen satte alle konkurrenter til vægs.

Dermed startede han først i langrendssprinten på 10 km, men Eric Frenzel viste sig som klart stærkeste mand i langrendssporene og kunne dermed sikre sig den samlede sejr.

Hollandsk dominans fortsætter på skøjtebanerne

Den orange guldfest ved vinter-OL fortsætter.

I kvindernes 1000 m vandt hollandske Jorien ter Mors onsdag formiddag guld, og dermed har de hollandske speedskatere erobret alle fem guldmedaljer i de discipliner, der er blevet afviklet på den lange bane.

I alt har Holland vundet imponerende 10 medaljer i speedskatingens lange discipliner og én enkelt i short track ved vinter-OL i Pyeongchang.

Forsvarende mestre kælker mere guld hjem til Tyskland

Kælkesporten har længe været domineret af Tyskland. Og da der i dag skulle findes vindere i toerkælk, var det nok engang vores naboer mod syd, som kunne træde øverst op på podiet.

De forsvarende olympiske mestrer, Tobias Arlt og Tobias Wendl, sikrede guldet i konkurrencens allersidste løb.

Kort forinden havde det østrigske par, Peter Penz og Georg Fischler, noget overraskende lagt et solidt pres på de tyske favoritter, da de med konkurrencen næstsidste løb satte en glimrende tid og for en kort stund kælkede sig i front af konkurrencen.

Facebook
Twitter