Det store curling-regnestykke: Sådan kommer de danske herrer i semifinalen

Stenene skal curle i den helt rigtige bue, hvis Danmark skal i semifinalen. Se regnestykket her.

Skipper Rasmus Stjerne og co. har blikket stift rettet mod semifinalen, men det kræver en del for at gå hele vejen. (Foto: Javier Etxezarreta © Scanpix)

Det skal spille fra hogline til huset, hvis Danmark skal gå videre til OL-semifinalen - men det er muligt. Det viser en gennemgang af de resterende kampe, som vi her på redaktionen har lavet med DR’s ekspertkommentator under OL, Bo Jensen.

For med søndagens sejr over Sydkorea har Danmark nu to point på seks kampe og mulighed for at nå op på samlet fem point på ni kampe, hvilket kan give en plads videre fra gruppespillet.

Men det kræver, at følgende scenarier udspiller sig:

Først skal…

… Danmark naturligvis vinde alle sine tre sidste kampe mod Storbritanien, Canada og Japan.

Dernæst…

… skal den nuværende top tre bestående af Canada, Sverige og Schweiz vinde sine resterende kampe mod alle under top tre (Men Canada skal selvfølgelig ikke vinde over Danmark).

Og så…

… må vinderen af kampen mellem Norge og Storbritannien ikke vinde flere kampe. Det vil sige, at Norge skal tabe sin kamp mod Italien, eller Storbritannien skal tabe til USA. Begge kampe spilles tirsdag. Her vurderer Bo Jensen, at vi skal satse på sejr til briterne, da chancen er størst for, at de taber til USA.

I så fald slutter Danmark med fem point, mens de resterende hold ender med fire point eller færre.

Men, men men…

… der er faktisk endnu en mulighed. Det er kringlet, så hold tungen lige i munden nu:

Hvis Danmark taber den allersidste kamp mod favoritterne fra Canada, ender vi helt lige på fire point - sandsynligvis med en række andre hold.

Hvis kun to hold har fire point, skal de møde hinanden i en sidste tie break-kamp om semifinale-pladsen.

Er der tre eller flere hold med pointlighed findes de to tie break-hold ud fra hvem, der er bedst i indbyrdes kampe. I det tilfælde skal Danmark håbe, at Japan, Italien og Storbritannien er på fire point, da vi har tabt til både USA og Norge.

Men allerførst kræver det, at skipper Stjerne og co. vinder deres næste kamp mod Storbritannien. Den spilles kl. 06 mandag morgen og kan følges live på Kanal 5 og i tekst på dr.dk her.

FacebookTwitter