Favoritter i knæ: Olympisk ishockeyturnering åbner med et brag

Både USA og de olympiske atleter fra Rusland tabte i første runde af mændenes ishockeyturnering.

To dramaer, to comebacks, to slagne stormagter og to 3-2-sejre.

Mændene åbnede i dag den olympiske ishockeyturnering med to vaskeægte sensationer, da Slovenien slog USA, og Slovakiet slog de olympiske atleter fra Rusland.

Russerne er på forhånd udnævnt til den helt store guldfavorit, fordi de modsat de fleste andre hold ikke har deres profiler spillende i den amerikanske NHL, hvor spillerne ikke har fået fri til OL.

Derfor virkede det som en nem sag, da russerne i dag skulle møde Slovakiet, der er langt fra tidligere tiders styrke.

Kom planmæssigt fra start

Det startede da også efter planen, da Rusland hurtigt i første periode kom foran med 2-0. Men slovakkerne svarede hurtigt igen og fik udlignet til 2-2 i slutningen af perioden.

Derefter måtte tilskuerne vente til midtvejs i tredje periode, før der kom flere scoringer, og helt sensationelt var det Slovakiet, der bragte sig foran.

En russisk udvisning førte til slovakisk overtal, og pludselig opstod der en mulighed til Peter Ceresnak, der med et velplaceret langskud sendte pucken forbi den russiske målmand.

Flere scoringer blev det ikke til, og Slovakiet får dermed en fantastisk start på vinter-OL.

USA slået i ekstratid

Et stort set identisk scenarium udspillede sig samtidig i kampen mellem USA og Slovenien.

Kampen åbnede med en hurtigt amerikansk scoring i første periode, inden holdet fordoblede føringen i anden. Derfra forventede de fleste, at amerikanerne ville køre sejren sikkert hjem.

Slovenien er nemlig af flere vurderet til at være turneringens ringeste hold og levnes generelt få chancer for at få noget som helst med hjem.

Men i en fremragende tredje periode fik de slovenske underdogs scoret to gange, og kampen måtte derfor i ekstratid, hvor der spilles Golden Goal.

Her udnyttede slovenerne elendigt amerikansk forsvarspil, der førte til, at en hel fri Jan Mursak kunne sende en tværpasning i kassen. Dermed var sejren i hus.

Næste opgave for de fire hold bliver på fredag, hvor Slovenien møder de olympiske atleter fra Rusland, og USA møder Slovakiet.

Facebook
Twitter