Hovedskade sender olympisk snowboard-mester hjem fra OL

Den schweiziske snowboarder Iouri Podladtchikov kommer ikke til at forsvare sin guldmedalje i halfpipe fra OL i Sochi.

Den schweiziske snowboarder Iouri Podladtchikov er vant til at være højtflyvende, men i disse dage er humøret ikke så højt, da en skade forhindrer ham i at forsvare sit OL-guld i half pipe. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

OL i Sydkorea sluttede for den schweiziske snowboarder Iouri Podladtchikov, inden det kom i gang.

Det skriver OL i Pyeongchang på sin hjemmeside.

29-årige Podladtchikov, der vandt OL-guld i halfpipe for fire år siden, meddelte fredag, at han trækker sig fra OL, da han ikke er kommet sig over en hovedskade, som han pådrog sig ved X-Games i Aspen i januar måned. "Ipod", som schweizeren kaldes, har pådraget sig blødninger i hovedet efter ulykken i Aspen, viser en MRI-scanning.

- Da jeg hørte diagnosen, stod det klart for mig, at jeg har pådraget mig en alvorlig skade, og jeg ville løbe en stor risiko, hvis jeg deltog ved OL, siger schweizeren.

Podladtchikov i storform

Podladtchikov mødte ellers op i storform til OL, da han på det seneste har præsteret noget af det bedste, han nogensinde har leveret på halfpipen. 20. januar vandt den russiskfødte snowboarder FIS World Cup halfpipe-turneringen i schweiziske Laax.

Han er ikke det eneste store navn i snowboard-verdenen, der må forlade Pyeongchang før tid. Britiske Katie Ormerod er også ude, efter hun kom til skade med sin fod under træning. Dermed må publikum se langt efter de største navne i snowboard-disciplinen big air, der en af de fire nye discipliner ved vinter-OL.

Facebook
Twitter