Ingen russisk fane: IOC fastholder udelukkelse

På grund af to russiske dopingsager under OL, opretholdes udelukkelsen af Rusland.

De russiske atleter må deltage i afslutningsceremonien på samme måde som ved åbningen: under neutralt flag. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

De russiske atleter ved OL i Pyeongchang får ikke lov at gå ind til søndagens afslutningsceremoni under russisk fane. Det er meldingen efter et IOC-møde lørdag nat.

Sidste år blev det afsløret, at russiske atleter har været omfattet af et stort dopingprogram med statslig indflydelse. Adskillige atleter har regelmæssigt dopet sig, og mange har som resultat fået frataget olympiske medaljer fra legene i Sochi.

Under disse lege i Pyeongchang gav den olympiske komite, IOC, dog tilladelse til 168 atleter, der fik lov at deltage ved vinter-OL under neutralt flag og med benævnelsen ’olympiske atleter fra Rusland’.

Under legene kom det på tale, blandt andet grundet politisk pres, at atleterne kunne få lov at deltage i afslutningsceremonien under russisk fane, men det bliver ikke til noget alligevel.

Skuffende dopingsager

På et møde lørdag nat meddelte IOC, at man anbefaler en opretholdelse af den russiske udelukkelse. Efterfølgende skulle eksekutivkomitéen stemme, og forslaget blev enstemmigt vedtaget.

Årsagen til opretholdelsen af udelukkelsen er, at to ud af fire positive dopingprøver under OL i Pyeongchang har tilhørt russiske atleter, hvilket IOC beskriver som ’meget skuffende’.

De russiske atleter ved OL får stadig lov til at deltage ved afslutningsceremonien, men det bliver under den hvide fane med de notoriske olympiske ringe, og det bliver fortsat under navnet ’olympiske atleter fra Rusland’.

Facebook
Twitter