Kristian var døden nær for seks år siden: Nu drømmer han om Vinter-PL

For seks år siden blev Kristian Schou næsten blind, fik nyresvigt og ramt af en række blodpropper. Nu drømmer han om at komme til PL.

(Foto: (privatfoto))

- Forestil dig, at du står på skibakken og kigger ned i en tæt tåge. Så lukker du dit venstre øje helt, og så tager du en køkkenrulle og bruger som kikkert på dit højre, sådan beskriver den alpine skiløber Kristian Schou selv, hvordan udsigten er, inden han flyver ned ad skibakken.

Kristian Schou har kun ti procent tilbage af synet på det ene øje, mens han er helt blind på det andet.

For seks år siden blev han nemlig pludselig ramt en sjælden sygdom, der gav ham en række blodpropper, gjorde ham næsten blind og ødelagde hans nyrer.

En sygdom, der for blot få år siden ville være blevet kategoriseret som ’uhelbredelig’.

Men Kristian Schou er ikke længere livstruende syg, han har rejst sig fra sygesengen, fået en nyre fra sin svigermor og er kommet tilbage på de ski, han elskede at stå på som dreng.

- Da jeg mistede mit syn, var nogle af de første tanker jeg havde, om det nogensinde ville være muligt for mig at komme tilbage på ski. Jeg drømte faktisk flere gange om ugen, at jeg stod på ski, erindrer Kristian Schou.

To på ski

Drømmen blev til virkelighed for den danske skiløber: han kom tilbage på ski.

Nu er næste mål at komme med til vinter-PL i Pyeongchang, der starter den 9. marts.

- Det er selvfølgelig det ultimative for enhver idrætsudøver at deltage i enten OL eller PL. For mit eget vedkommende har jeg de seneste seks år kæmpet for at nå en milepæl af gangen. En deltagelse ved PL vil være endnu en milepæl for mig, forklarer Kristian Schou.

For at nå dertil har han dog brug for hjælp udefra.

Når han suser ned ad bakken, kører der nemlig en guide i gul vest foran, som han kan skimte.

Undervejs får han besked fra guiden gennem en radio om, hvor og hvordan han skal stå.

Det kræver derfor både fantastisk balance, men også et hoved, der er koldt som is, hvis han skal fange alle instrukser og holde sig på skiene.

Mangler endnu kvalifikation

Kristian Schou mangler endnu at sikre sig den endelig kvalifikation til legene i Pyeongchang.

Planen var, at det skulle være sket ved et stævne i Østrig, der blev afholdt i efteråret.

Konkurrencerne i slalom og storslalom blev dog aflyst på grund af alt for meget vind på pisten.

- Vi kørte lidt slukørede hjem, for vi havde egentlig regnet med, at det var ved løbet i Østrig, vi skulle have samlet en masse point til kvalifikationen, fortæller han.

Alligevel er Kristian Schou fortsat fortrøstningsfuld omkring, at kvalifikationen til PL bliver sikret.

- Vi har kørt nogle konkurrencer, hvor vi har følt, at der har været mere at give af. Derfor er jeg positivt stemt, selvom jeg godt ved, at det bliver svært for os at sikre kvalifikationen.

Kristian Schou har allerede planlagt at deltage i en konkurrence i Kroatien i starten af februar og et løb i Slovenien i slutningen af februar, så han kan komme tættere på skidrømmen.

- Det bliver nok lige på et hængende hår, men vi giver lige en sidste skalle til de konkurrencer.

- Hvis det ikke lykkedes mig at kvalificere mig til PL, så er der heldigvis et VM til næste år, der kunne være mindst ligeså sjovt at deltage i. Så jeg giver bestemt ikke op, slår Kristian Schou fast.

Facebook
Twitter