Kronprinsen om russisk OL-udelukkelse: En fornuftig beslutning

Det danske IOC-medlem kronprins Frederik glæder sig over bred opbakning til beslutningen om udelukke Rusland fra vinter-OL i Sydkorea.

Kronprins Frederik aflægger Olympisk ed ved siden af IOC præsident, Jacques Rogge.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der er opbakning fra kronprins Frederik til den beslutning, den internationale olympiske komité (IOC) har taget, om at udelukke Rusland fra det forestående vinter-OL i Sydkorea.

- Kronprinsen glæder sig over, at der er truffet en fornuftig beslutning, som møder bred opbakning, oplyser kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

IOC valgte i aftes, at udelukke Rusland fra vinter-OL, da russerne gennem en årrække systematisk har dopet atleter. Det er en beslutning, der vækker stor glæde flere steder.

Michael Ask, der er direktør i Anti Doping Danmark, kalder det en modig beslutning.

- Der har jo i lang tid været flere uafhængige rapporter, som har påpeget og bevist den systematiske doping, der har foregået i Rusland. Det har taget noget tid for IOC, men nu er de endelig nået frem til at tage en beslutning, og det er vi meget tilfredse med generelt i antidoping-verdenen, siger Michael Ask til DR.

Det vil være muligt for enkelt russiske atleter, der kan bevise deres uskyld, at komme med til vinter-OL i Pyoengchang til februar. IOC vil nedsætte et udvalg, som vil invitere enkelte russiske atleter til at få mulighed for at blive clearet til deltagelse. De atleter vil så få lov at være med under neutralt flag.

Beslutningen får også opbakning af kulturminister Mette Bock, der kalder den en stærk og rigtig beslutning.

Opbakning er der således også hos kronprinsen, der har siddet i den internationale olympiske komité siden 2009. Da hans otteårige periode udløb i september, blev han genvalgt for en ny periode på otte år.