Norsk skiskydnings-legende vraget til vinter-OL

Ole Einar Bjørndalen kommer ikke med Norge til OL i Pyeongchang.

Ole Einar Bjørndalen kommer ikke til OL i Pyeongchang. (Foto: Sven Hoppe © Scanpix)

I mange år har man nærmest ikke kunnet sige skiskydning uden også at nævne Ole Einar Bjørndalen. Den nu 43-årige nordmand har domineret sporten i årevis, men i denne sæson har det ikke kørt for ham. Nu er Ole Einar Bjørndalen også vraget til vinter-OL.

Det norske svar på Team Danmark, Olympiatoppen, har valgt ikke at tage Bjørndalen med til legene i Pyeongchang i februar. Det fremgår i en pressemeddelelse.

- Som det fremgår af udtagelsen er det de første olympiske lege siden 1992, hvor Ole Einar Bjørndalen ikke bliver en del af den norske OL-trup. Det betyder noget for alle os, der er optaget af vintersport.

- Bjørndalen blev ikke indstillet til udtagelse af idrætschefen i skiskydning, og Olympiatoppen har i kølvandet på indstillingerne haft grundige diskussioner med ledelsen for skiskydning om udtagelsen, hvor grundlaget for indstillingen blev udfordret, siger topidrætschef Tore Øvrebø.

Det norske skiskydningshold har i stedet for Bjørndalen valgt et hold bestående af Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegård, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Henrik L’Abée-Lund og Emil Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen har i sin karriere blandt andet vundet VM-guld 20 gange, samlet World Cup-guld seks gange og OL-guld hele otte gange. Ole Einar Bjørndalen er historiens mest vindende atlet ved vinter-OL.