Ny amerikansk triumf i slopestyle: Anderson sejrer i vindblæst finale

Finalen i slopestyle blev vundet af Jamie Anderson, der viste sig bedst i den hårde vind.

De kvindelige snowboardere skulle ikke bare kæmpe mod hinanden i slopestyle-finalen. De skulle også overkomme hårde vindstød, der blæste på tværs af banen.

Det klarede amerikaneren Jamie Anderson bedst, da hun i sit første gennemløb scorede beskedne 83.00 point, hvilket var nok til at sikre hende en sikker sejr efter de to gennemløb.

Finalen var præget af styrt på styrt fra de 27 snowboardere, der for langt størstedelens vedkommende havde store problemer med at navigere i den hårde vind og komme i bund uden at ryge en tur i sneen.

Jamie Anderson fordoblede samtidig den amerikanske guldhøst i slopestyle, efter at hendes landsmand Red Gerard i går også sluttede øverst på podiet hos herrerne.

Sejrede på toppen

Afgørelsen blev lidt af et antiklimaks, da Jamie Anderson fra toppen af banen kunne se alle sine nærmeste konkurrenter kikse deres forsøg på at indhente hendes forspring, og hun kunne derfor kaste sig ud i sit andet gennemløb, vel vidende at guldmedaljen var i hus.

Og så betød det mindre, at hun ikke kunne slutte af uden at skvatte.

Med sejren forsvarede Jamie Anderson også sin guldmedalje fra vinter-OL i Sotji i 2014, og hun blev samtidig den første kvinde i OL-historien, der vinder flere medaljer i snowboard.

Sølvmedaljen gik til canadieren Laurie Blouin, og Finlands Enni Rukajarvi vandt bronze.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk