OL MENS DU SOV Danske skuffelser og verdensrekord på skøjter

Endnu en spændende nat ved OL er overstået, og vi har samlet de mange højdepunkter i én video til dem, som skulle passe nattesøvnen.

Der var fuld gang i OL-programmet i nattens løb, hvor specielt de rød-hvide farver var i fokus. Desværre udeblev de positive historier på den front, selvom både curling-kvinderne og Christoffer Faarup var i konkurrence.

Omvendt var det dog en historisk nat for vores norske naboer, der formåede at hente guldet i styrtløbskonkurrencen, mens et tysk skøjtepar satte ny verdensrekord.

Vi har holdt os vågen hele natten og samlet en video på omkring syv minutter med masser af store højdepunkter.

Så hvis nattesøvnen skulle passes, kan du hente det hele ind igen i videoen oven for.

Vi har også klippet højdepunkter ud enkeltvis, som I kan se under her.

03.25 - Kæmpe OL-favorit kan dufte guld

Sungbin Yun er regnet som en af de største favoritter ved det her OL overhovedet, da han fuldstændig dominerer disciplinen skeleton, og hans første heat gik efter planen.

Der kom han nemlig igennem ruten i tiden 50,28, hvilket er 0,31 sekunder hurtigere end nummer to. Du kan se hjemmebanehelten flyve igennem konkurrencen i videoen. De to afgørende heats er natten til fredag og kan ses live på DR3 fra klokken 01.25.

03.45 - Dansk curling-fiasko mod Japan

De danske kvinder havde alle muligheder for at hente deres første sejr ved OL i nattens opgør mod Japan, men nogle katastrofale fejl fra skipper Madeleine Dupont endte i sidste ende med at koste dem sejren.

Danmark var ellers foran 4-3 efter den 6. ende, men så begyndte fejlene at snige sig ind. Den næste kamp er mod Canada fredag klokken 6.00 og kan følges på dr.dk/ol.

04.13 – Frimpong bringer afrikansk skeleton på landkortet

Akwasi Frimpong har prøvet meget med sin karriere. Egentlig var han først en hollandsk sprinter i atletik, men i dag skrev han så historie ved at stille til start i skeleton for Ghana.

Det gik som ventet ikke super godt for afrikaneren, der til daglig sælger støvsugere, men for ham er det formentlig også vigtigere bare at være med.

04.57 – Faarup rammer ikke dagen i styrtløbet

Det blev slev ikke, som danske Christoffer Faarup havde håbet på i styrtløbskonkurrencen, hvor han i bedste fald havde drømt om en plads i top 20.

Men på trods af en rigtig god start, så ramte danskeren en port i afslutningen, og det endte med en plads som nummer 36. Det er en forbedring på tre placeringer i forhold til OL i Sotji. Faarup mangler stadig Super G-konkurrencen, der afholdes natten til fredag klokken 04.00 og kan følges på dr.dk/ol.

05.13 – Eminente Svindal bryder norsk styrtløbstørke

Aksel Lund Svindal blev tidlig morgen dansk tid olympisk mester i styrtløbskonkurrencen som den første nordmand i historien. Og han vandt sågar foran sin landsmand Kjetil Jansrud.

Svindal kom igennem pisten i tiden 1.40.25 og vandt med 0,12 sekunder foran Jansrud, mens schweiziske Beat Feuz tog sig af tredjepladsen og bronzemedaljen. Svindal lavede fejl på pisten, men var bare generelt hurtigere end konkurrenterne.

06.17 – Tyskere skriver historie med utrolig verdensrekord

Fans af kunstskøjteløb sidder formentlig stadig med munden åben efter indsatsen fra tyske Aljona Savchenko og Bruno Massot. I det frie program satte de nemlig verdensrekord med pointene 159,31, som var tæt på fejlfrit.

Den præstation var nok til at sikre dem guldmedaljen, da de var blevet nummer fire i det korte program dagen inden. Tyskerne vandt for det kinesiske par Wnjing Sui og Cong Han.

Det sender vi i løbet af dagen

Det er et tætpakket program, der bliver sendt afsted i dag ved OL. Vi har samlet de vigtigste ting herunder.

Klokken 01.55 – Skeleton for mænd, DR3

Klokken 9.05 – Skiskydning for kvinder på 15 km., DR2

Klokken 11.50 – Skiskydning for mænd på 20 km., DR2

Klokken 11.50 – Hurtigløb på skøjter for mænd på 10 km., DR3

Klokken 13.25 – Kælk for hold, DR.dk

Klokken 14.00 – Kælk for hold, DR3

Klokken 18.00 – Det bedste fra Pyeongchang, DR1

Derudover vil der selvfølgelig være genudsendelser af nattens konkurrencer, hvor Christoffer Faarup og de to curlinglandshold som nævnt har været i aktion. Du kan se hele sendeplanen her.

Facebook
Twitter