OL MENS DU SOV Flyvende Faarup og suveræne snowboardstjerner

Se alt det vildeste fra disciplinerne fra OL i Pyeongchang i Sydkorea.

Endnu hæsblæsende OL nat er ovre, og vi har holdt os vågne for at kunne opdatere dig med de vildeste højdepunkter. Natten bød blandt andet på den første danske optræden, da skiløberen Christoffer Faarup kørte den første disciplin i den kombinerede konkurrence i alpint skiløb.

Se Faarup og resten af nattens højdepunkter i videoen ovenover.

02:46 Russerne tager første OL-medalje i mix curling

I bronzekampen i curling for mix-hold startede russerne stærkt og bragte sig foran med 3-0. mod nordmændene. Men efter stærkt norsk spil og en flot take out reducerede nordmændene til 3-2.

Derefter fulgte de to hold hinanden, uden at den russiske føring rigtig kom i fare. Således kunne de åbne den ottende og sidste ende med en føring på tre point. Og nordmændene lykkedes ikke med den stort set umulige mission med at skulle hente de tre point. Norske Kristin Skaslien gjorde ellers et godt forsøg med kampens sidste sten. Men lige lidt hjalp det, og i stedet kunne russerne række armene i vejret ved slutstillingen 8-4.

Undervejs i kampen måtte vi endnu engang sande, at curling ikke er en helt ufarlig sport. Den kvindelige russiske deltager røg nemlig på bagdelen, da hun snublede over en af stenene, der var lagt som garde.

03:30 Favoritten over dem alle fløj på toppen af skamlen i kvindernes halfpipe i snowboard

Den 17-årige amerikansk-koreanske snowboardkomet Chloe Kim var på forhånd udset som den eneste rigtige guldfavorit i kvindernes halfpipe-konkurrence i snowboard. Og den populære snowboarder gjorde, hvad hun skulle i finalen. Allerede i sit første af tre gennemløb sikrede hun sig nok point til at få guldet.

Det var et faktum, da hendes nærmeste favorit, den kinesiske atlet Liu Jiayu, styrtede i sit sidste forsøg i halfpipen. Det betød, at Chloe Kim kunne køre sit sidste gennemløb som en æresrunde. Og OL-darlingen skuffede ikke tilskuerne. Selvom det ikke var nødvendigt for at vinde guldet, gav hun den fuld gas og fik en ny højeste pointscore på hele 98,25. Liu Liayu tog sølv med 89.75 point, og Arielle Gold fra USA løb med bronzen efter at have fået en score på 85.75.

05:00 Danmark og Christoffer Faarup stempler ind på OL-tinderne i Sydkorea

Den første danske OL-atlet kom endelig i aktion ved dette vinter-OL. Den alpine skiløber Christoffer Faarup susede sig ind på en 20. plads i styrløbsdelen af den kombinerede konkurrence i alpint skiløb. Den kombinerede konkurrence består af både styrtløb og slalom.

Noget overraskende var det den tyske skiløber Thomas Dressen, der var bedst i dagens styrtløb. Han klarede pisten på 1:19:24, hvilket er 1:84 sek. hurtigere end Christoffer Faarups tid. Aksel Lund Svindal fra norge havde næsthurtigste tid, og østrigske Matthias Mayer blev nummer tre.

Der var svære betingelser for de mandlige alpine skiløbere ved dagens styrtløb. Før konkurrencen blev skudt i gang, valgte arrangørerne at ændre længden på banen, da det blev vurderet, at der var for kraftig vind på toppen af bjerget. I starten af konkurrencen kom der også et voldsomt styrt, da den russiske atlet Povel Trikhichev ramte en port og fløj videre ud i sikkerhedsnettet.

06:50 Snowboard-supermanden Shaun White sætter skrappe konkurrenter på plads

Den efterhånden legendariske amerikanske snowboarder Shaun White viste, at han er manden man skal slå, hvis man vil gøre sig ambitioner om en guldmedalje i halfpipe-konkurrencen i snowboard. I hans andet gennemløb præsterede han at skrabe en imponerende pointscore på 98,5.Hans nærmeste konkurrenter gjorde ellers et ihærdigt forsøg på at sætte White under pres. Men White rystede ikke på hånden og landede alle sine tricks i sit sidste gennemløb.

En imponerende opvisning af den australske snowboarder Scotty James, der imponerede dommerne og modtog en score på 96,75, hvilket gav en andenplads. Tredjepladsen gik til Ayumu Hirano, der skrabede 95,25 point sammen. De bedste 12 snowboardere fra kvalifikationen skal kæmpe om medaljer i halfpipen i morgen.

Det har vi at se frem til

Kl. 10:55 Short Track skøjteløb kvinder, 500 meter.

Kl. 11:25 Kælk kvinder, heat 3 & 4.

Kl. 12:00 Curling finale for mix hold. Schweiz - Canada.

Facebook
Twitter