OL MENS DU SOV Guld til snowboard-komet og ingen Faarup

Her kan du se højdepunkterne fra nattens program ved vinter OL i Pyeongchang.

Fik du ikke set OL i nat, så kan du i videoen oven for se det bedste fra nattens program.

Her var der blandt andet lidt af en overraskelse i snowboard-disciplinen slopestyle, og så blev der sat navn på (næsten) alle nationer, der skal spille semifinale i curling for mix-hold.

02:20 Kinesisk afklapsning får nordmænd til at give op før tid.

Det norske mix-hold i curling skulle bruge én sejr i en af deres to sidste kampe for at sikre en plads i semifinalen. Men den mission lykkedes slet ikke for nordmændene. Først led de et stort nederlag på 10-3 mod det amerikanske hold, og senere gik det helt galt i kampen mod kineserne. Her endte de med at give op to runder før tid, efter at det kinesiske par tog hele fem point i samme runde.

Dermed lagde kineserne sig i front med 9-3 og fuldendte en sort dag for norsk curling. Nordmændene har dog stadig en chance, da de med fire sejre i kvalifikationen har ligeså mange som netop Kina. Det betyder, at de to nationer skal møde hinanden igen for at få afgjort sagerne.

03:25 Ung amerikansk snowboardkomet tager overraskende guld i slopestyle

Den blot 17-årige amerikanske snowboarder Redmond Gerard gik hele vejen, da han med et solidt gennemløb tog guldmedaljen i slopestyle-konkurrencen. Før sit sidste gennemløb lå det amerikanske talent ellers på sidstepladsen med den laveste pointgivning efter de to første forsøg. Men med et stærkt gennemløb, der blev kronet med en veludført triple cork 14 på sidste hop, tog Red Gerard guldet.

Hans samlede pointgivning for gennemløbet lød på 87.16. Andenpladsen indtog canadieren Max Parrot, mens tredjepladsen gik til canadieren Mark McMorris. Det betød også, at det norske medaljehåb Ståle Sandbech måtte tage sig til takke med en fjerdeplads.

En anden, der også måtte gå tomhændet hjem fra slopestylefinalen, var canadieren Sebastien Toutant. Han lavede et stærkt gennemløb, hvor stort set alt gik perfekt. I hvert fald lige indtil det sidste hop, hvor han ikke landede sit trick og dermed måtte vinke farvel til medaljen.

04:30 Dansk skiløber er tilfreds med at styrtløbet er blevet udsat på grund af vind

Den danske alpine skiløber Christoffer Faarup skulle have kastet sig ud på styrtløbsløjperne, men det må han nu vente med, da konkurrencen er blevet udskudt til senere på grund af voldsomme vindstød. Vindstødende på pisterne i Sydkorea har blæst med 20 m/s, og af den grund er Faarup glad for arrangørernes beslutning.

05:00 holdkonkurrencen i kunstskøjtteløb spidser til

Efter mere end tre timer på isen har fem nationer lagt sig i spidsen af af holdkonkurrencen i kunstskøjteløb. Bedst placeret er Canada efterfulgt af de russiske atleter, der deltager under den olympiske fane. Tredjepladsen går til USA, der er efterfulgt af Japan og Italien. Mandag dansk tid bliver kampen om medaljerne afgjort blandt de fem bedste nationer. De russiske atleter blev hjulpet godt på vej i striden om pointene af den dobbelte verdensmester Evgenia Medvedevas stærke indsats på isen. Holdene i konkurrencen består af en mandlig og kvindelig solodanser samt et par og et isdanserpar.

Det kan vi se frem til

Der er masser af spænding i vente fra OL i Sydkorea. Dansk deltagelse kommer vi dog ikke til at nyde godt af, da det alpine skiløb med Christoffer Faarup er aflyst på grund af kraftig vind.

Kl. 07:05 Langrend skiatlon mænd, 15 km.

Kl. 07:55 Hurtigløb på skøjter mænd, 5000 m.

Kl. 08:40 Ishockey kvinder indledende, Finland - USA.

Kl.11:25 Freestyle ski kvinder moguls, kvalifikation.

Kl.11:55 Kælk mænd, heat 3 & 4.

Kl.12:55 Freestyle ski kvinder moguls, finale.

Kl. 13:10 Ishockey kvinder indledende, Canada - Rusland.

FacebookTwitter