OL MENS DU SOV Nordisk curling-brag og Dyrbye-debut

Vi har samlet en pakke med nattens bedste OL-højdepunkter til dem, der sov, mens det skete.

De danske curllingherrer var i naboeduel mod Norge i en vigtig kamp om at holde liv i drømmen om en semifinaleplads ved vinter-OL.

Og så fik skiløberen Casper Dyrbye debut ved OL, da han var på pisten for at køre storslalom.

Derudover var der ishockey og slopestyle på programmet, og vi har i en video på omkring syv minutter samlet alt det bedste fra natten. Det kan du se i videoen ovenfor.

Du kan også se de enkelte højdepunkter i artiklen herunder.

Kl. 03:40 Norge sætter danske curlingherrer på plads med stærke ender

I naboopgøret mellem Danmark og Norge, var det nordmændene, der stod med favoritværdigheden i en kamp, hvor begge hold havde brug for en sejr for at kunne gøre sig forhåbninger om at gå videre til semifinalerne. Men danskerne bed godt fra sig i kampens begyndelse og lå foran med 2-1 før fjerde ende. Herfra gik det dog helt galt for de danske curlingspillere. To mindre heldige sten fra Johnny Frederiksens side åbnede huset for de storspillende nordmænd, der nådesløst slog til og tog hele fire point i enden og lagde sig i front med 5-2.

Og nordmændene var simpelthen for gode. I den sjette ende gentog de bedriften fra fjerde ende og to fire point igen til stillingen 9-3. Med en så klar føring lignede det, at kampen allerede var lukket, men danskerne begyndte at hente ind på nordmændene ved at score to point i både syvende og ottende ende. Nordmændene valgte at tage et enkelt point i næstsidste ende, og så skulle danskerne ud og finde hele tre point i tiende og sidste ende for at kunne gøre stillingen uafgjort. Det lykkedes dog ikke og i stedet endte kampen 10-8 til Norge.

Kl. 04:10 Dansker ender i den tunge ende af storslalom med Østriger på toppen

Det lykkedes den danske skiløber Casper Dyrbye Næsted at komme sikkert igennem den udfordrende piste i storslalom, da han kørte det første gennemløb ud af to i storslalom. Indsatsen gav en 69. plads ud af de i alt 110 skiløbere. I den anden ende af tabellen kunne den østrigske favorit Marcel Hirscher finde det store smil frem og se frem mod det sidste og afgørende gennemløb med bedste tid.

Kl. 04:05 Svensk slopestyle-overraskelse klar til finale med bedste score

De bedste freestyle-skiløbere i verden skulle kæmpe om at komme blandt de 12 bedste i kvalifikationen til finalen i disciplinen slopestyle. Og der var hård kamp om de 12 finalegivende pladser, hvilket førte til høje pointscorer. Hele otte skiløbere fik en pointscore over 90, hvilket er anset for højt i disciplinen. Højest score af alle fik fik den 22-årige svensker Oscar Wester. Hans gennemløb fik 95,40 af dommerne.

Kl. 06:40 Norsk triumf i skiløbernes slopestyle-finale

Oystein Braaten viste klassen ved herrernes finale i slopestyle. Allerede i sit første af tre mulige gennemløb satte den norske skiløber den pointscore på 95,00, der viste sig at blive gylden. Nick Goepper fra USA åndede Oystein Braaten i nakken, da han i sit tredje gennemløb fik en score på 93,60. Det sikrede ham sølvmedaljen, mens Alex Beaulieu-Marchand fra Canada kan se frem til at få en bronzemedalje om halsen. Hans score lød på 92,40.

Kl. 07:45 Østrigsk sejrsmaskine snupper storslalom-guldet og Dyrbye bliver nummer 60

Det var med stort overskud, at den østrigske skistjerne Marcel Hirscher kunne hente sin anden guldmedalje ved disse olympiske lege i disciplinen storslalom. Hirscher, der er seksdobbelt vinder af world cuppen smadrede de andre deltagere med to stærke gennemløb. I den samlede tid 2:18.04 var han hele 1.27 sek. foran Nordmanden Henrik Kristoffersen, der med et stærkt andet gennemløb fik sølvet. Tredjepladsen gik til franskmanden Alexis Pinturault, der var 1.31 sek. Langsommere en Hirscher.

Den danske skiløber Casper Dyrbye Næsted skulle bruge lidt længere tid på at komme fra toppen af bakken og til målstregen. Efter to sikre gennemløb af banen kunne han notere sig for en placering som nummer 60 hele 20.30 sek. efter vindertiden.

Det har vi at se frem til

Kl. 12:00 Curling mænd, kvalifikation (Danmark - Sydkorea).

Kl. 12:05 Skiskydning massestart, 15 km.

Kl. 13:25 Bobslæde, tomands, 2. heat.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter