OL MENS DU SOV Nyt norsk alpint chok og verdensrekordjagende russere

Vi har samlet nattens store begivenheder i en lille video til alle dem, som blev nødt til at passe deres sengetid.

OL er gået ind i sin afsluttende fase, men det ændrer ikke på, at der dag og nat er store højdepunkter at samle sammen.

I løbet af natten har der både været kvindernes styrtløb og kunstskøjteløb i verdensklasse, og så har der selvfølgelig også været et dansk curlinglandshold på isen.

Vi har samlet en video til jer på omkring syv minutter med alt det bedste fra nattens løb, og så har vi også klippet nattens enkelte højdepunkter ud separat og lagt dem under her.

Kl. 03:30 Schweizisk sejr cementerer Danmarks sidste plads i curling

De danske curlingkvinder og deres Schweiziske kollegaer kæmpede om æren, da begge hold havde udspillet deres chance ved OL før dagens kamp. Schweizerne havde to sejre med før kampen, mens danskerne blot havde én og lå allersidst blandt de ti deltagende nationer. Der var med andre ord tale om et bundbrag, hvor Danmark havde mulighed for at komme væk fra den kedelige sidsteplads i turneringen.

Danskerne startede bedst med koncentreret spil, men med et stærkt schweizisk dobbelt take out, tog Schweizerne tre point i femte ende og kom dermed foran med 4-2. Danmark havde en oplagt mulighed for at score to point og udligne stillingen i ottende ende, men den danske skipper Madeleine Dupont fejlede sit indlæg, og stenen blev alt for lang. Det betød at danskerne skulle ud og have to point i sidste ende, hvor Schweizerne havde fordelen af at have sidste sten. Og danskerne kom aldrig tæt på.

Goggia giver Italien guldet I kvindernes styrtløb

I kvindernes styrtløb var alle øjne rettet på den amerikansk ski-superstjerne Lindsey Vonn. Men det blev den anden favorit, italieneren Sofia Goggia, der fandt den hurtigste linje på vej ned ad styrtløbspisten. På trods af en lidt langsom start fik hun hurtigste tid i mål.

Og da Lindsey Vonn ikke kunne slå Goggias tid, stod det klart, at der skulle en overraskelse til for at guldet ikke skulle gå til italieneren. Det var faktisk lige ved at ske, da den norske outsider Ragnhild Mowinckel kørte et storslået gennemløb blot ni hundrededele af et sekund langsommere en Sofia Goggia. Det betød samtidig, at Lindsey Vonn måtte nøjes med bronzen.

Kl. 05:00 Snowboardernes mandlige vovehalse disker op med de helt store tricks i Big Air-kvalifikationen

Herrernes Big Air-konkurrence, hvor det handler om at lande det sværest mulige trick på et enkelt hop, blev skudt i gang med en todelt kvalifikation til lørdagens finale. I konkurrencens kvalifikation er atleterne inddelt i to heats efter deres seedning. I det første heat var Canadiske Max Parrot.

I andet heat stod den på new Zealandsk succes ved Carlos Garcia Knight, der landede et trick, hvor han lavede fire og en halv rotation om egen akse i luften. De seks bedste fra hvert heat er videre til finalen, hvor de har tre forsøg hver til at lande det vildste trick de kan.

Kl. 06:30 Russiske verdensrekord-maskiner lægger sig i spidsen af kvindernes kunstskøjteløb

Skøjteprinsesserne kæmpede for kvalificering til det frie program torsdag, hvor en vinder skal krones. Det skete i det korte program, hvor atleterne fra Rusland var absolut suveræne. Evgenia Medvedeva havde på forhånd lagt i ovnen til en stor opvisning, da hun havde sat verdensrekord i det korte program i holdkonkurrencen med 81,06 point. Det havde dog ikke gjort Medvedeva mæt, og hun udførte en opvisning, som dommerne vurderede til at være endnu bedre end sidste gang. Dermed slog hun verdensrekord for anden gang i samme disciplin ved disse olympiske lege med scoren 81,61.

Men det skulle vise sig ikke at være nok til at få den bedste score. For Medvedevas blot 15-årige landsmand Alina Zagitova gik ud og lavede en opvisning, der var endnu bedre end Medvedevas, og det blev krediteret med en ny verdensrekord på hele 82,92 point. Pointene bliver taget med videre til det frie program, og de russiske atleter ligger dermed til at tage både guld og sølv i kvindernes kunstskøjteløb.

Kl. 06:25 Tjekker straffer USA efter straffeslag i herrernes ishockeykvartfinale

Tjekkerne havde før kvartfinalekampen haft en langt bedre turnering end, amerikanerne. Men efter gårsdagens USA’s storsejr over Slovakiet i play off-kampen til kvartfinalen, havde amerikanerne tanket selvtillid. Og det var USA, der kom bedst ud på isen, og de var foran med 1-0 efter første periode. Tjekkerne dominerede dog kampen i anden periode og kom fortjent på 2-1. Men mens Tjekkerne pressede amerikanerne helt i bund, udlignede amerikanerne stillingen til 2-2, mens de ellers var én mand i undertal. Der blev ikke scoret i tredje og sidste periode, og så måtte kampen ud i overtid. Her var tjekkerne de eneste, der kunne finde målet på de fem forsøg. Med en enkelt scoring slog de USA og gik i semifinalen.

Det har vi at se frem til

Kl. 06:00 Curling mænd (Schweiz - Danmark).

Kl. 11:55 Hurtigløb på skøjter, mix stafet.

Kl. 12:35 Bobslæde kvinder, heat 3. & 4. heat.

Facebook
Twitter