OL-skyggen er forsvundet fra Østrigs supermand

Marcel Hirscher manglede inden vinter-OL's begyndelse en olympisk medalje af guld. Nu har han to, og torsdag kan han tage sin tredje.

Marcel Hirscher med sit længe ventede OL-guld. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

Marcel Hirscher har i Pyeongchang fuldført den mission, han kom for.

Han bliver med rette kaldt kongen af de alpine discipliner, som han siden 2011 har regeret. Men der har alligevel altid manglet noget i den 28-årige østrigers trofæskab.

OL-guld.

Til vinter-OL i Vancouver i 2010 sluttede han uden for podiepladserne i slalom og storslalom, mens han fire år senere i Sochi måtte tage til takke med en sølvmedalje i slalom.

Derfor var der inden vinter-OL i Pyeongchang pres på manden, der med 55 World Cup sejre og seks verdensmesterskaber så småt er begyndt at true Ingemar Stenmark som den bedste nogensinde.

Tvivlen har naget

Tirsdag var det slut med at vente for Marcel Hirscher.

I disciplinen kombineret var Hirscher 0,23 sekunder hurtigere end Alexis Pinturault, og derfor kunne østrigeren endelig kalde sig vinder af en olympisk guldmedalje.

Det manglende OL-guld havde længe været en varm kartoffel, som Hirscher selv var begyndt at joke om, når han af journalister fik spørgsmålet serveret.

- Vi har nok olympiske mestre fra Østrig, lød Marcel Hirschers svar inden vinter-OL blev skudt i gang.

Derfor var det også en lettet Marcel Hirscher, der efter sit guldløb i kombineret gav følgende svar på spørgsmålet om hvorvidt han nogensinde havde tvivlet på, at det ville lykkes ham at vinde olympisk guld.

- Hver dag, men det er slut nu, udtalte Hirscher.

Beviset havde han rundt om halsen.

Søndag var det så tid igen for Marcel Hirscher. Denne gang i disciplinen storslalom.

Og denne gang uden det pres, der har klæbet til ham i olympisk sammenhæng.

Om det var derfor, at han næsten gjorde sin konkurrenter til grin, skal være usagt. Men Hirscher demonstrerede til fulde, hvorfor han er det skisportsfænomen, som han er.

Marcel Hirscher kørte således i mål 1,27 sekunder hurtigere end norske Henrik Kristoffersen, der i målområdet ikke kunne andet end at dele klapsalver ud.

En magtdemonstration fra den østrigske supermand på ski, der stadig har mulighed for at tage sin tredje guldmedalje i Pyeongchang, når det torsdag gælder slalom.

Og i stedet for blive spurgt ind til, hvorfor han stadig mangler en OL-guldmedalje, så handler det nu kun om, hvor mange af slagsen, Marcel Hirscher skal have med hjem.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter