OL TOP 10 Marit Bjørgen stryger til tops

Se Marco de los Reyes' bud de største kvindelige profiler ved de Olympiske Lege i Pyeongchang.

Marti Bjørgen (øverst til venstre) vandt guld på den afsluttende 30 kilometer-distancen. Skøjteprinsessen Alina Zagitova (øverst til højre) vandt to guldmedaljer. Det samme gjorde Ester Ledecka (nederst til venstre), men i to forskellige sportsgrene. Charlotte Kalla vandt et guld, men fire medaljer i alt.

De Olympiske Lege i Pyeongchang er overstået, og selvom der er mange, der har gjort et stort indtryk ved vinter-legene, vil nogle naturligvis blive husket mere end andre.

Herunder er DR's Marco de los Reyes bud på de 10 største kvindelige profiler ved legene, og selv om andre ting spiller ind, er det selvfølgelig først og fremmest de sportslige bedrifter, der primært tæller i denne sammenhæng.

1. Marit Bjørgen, Norge Vandt fem medaljer i alt. Heraf to af guld, på 30 kilometer og på stafetten. Det blev til sølv på 15 kilometer skiathlon samt bronze på sprint-stafetten og 10 kilometer. Er nu OL-historiens mest vindende atlet, og den dimension giver selvfølgelig hendes præstation i Pyeongchang en ganske særlig glans.

2. Ester Ledecka, Tjekkiet Var den første, der ved OL både har stillet op i snowboard og alpint skiløb. Og så gik hun sørme hen og vandt guld begge steder. I snowboard vandt tjekken guld i parallel-storslalom, hvilket ikke var nogen overraskelse, men det var guldet i Super G. Det var intet mindre end en sensation.

3. Laura Dahlmeyer, Tyskland Vandt skiskytternes sprintdistance over 7,5 kilometer og jagtstarten over 10 kilometer samt bronze på 15 kilometer.

Alina Zagitova under det frie program, hvor hun endte med at sikre sig guldet. (Foto: damir Sagolj © Scanpix)

4. Alina Zagitova, Rusland Blot 15 år gammel og allerede dobbelt OL-guldvinder. Vandt først guld i holdkonkurrencen og dernæst i kvindernes konkurrence, hvor hun lidt overraskende besejrede den tre år ældre landsmand, Evgenia Medvedeva.

5. Mikaela Shiffrin, USA Er p.t. den bedste kvindelige alpine skiløber i verden, og det var overraskende, at hun ikke vandt guld i specialslalom, hvor hun måtte nøjes med en femteplads. Men vandt som ventet guld i storslalom og snuppede desuden sølvet i den kombinerede konkurrence.

Mikaela Shiffrin på medaljepodiet efter andenpladsen i den kombinerede konkurrence. (Foto: LOIC VENANCE © Scanpix)

6. Charlotte Kalla, Sverige Vandt fire medaljer i alt, men kun en guldmedalje, i 15 kilometer skiathlon. Mange havde ellers forventet, at hun kunne blive OL's langrendsdronning. Derudover blev det til sølv på begge stafetter samt på 10 kilometeren.

7. Chloe Kim, USA Cementerede sin position som en kommende superstjerne. Den blot 17-årige amerikaner sikrede sig nemlig guldet i halfpipe, og vi kommer helt sikkert til at se meget mere til hende.

Jocelyne Lamoureux-Davidson jubler efter finalesejren over Canada. (Foto: Brian snyder © Scanpix)

8. Jocelyne Lamoreux-Davidson, USA Ishockey for kvinder kom først på OL-programmet i 1998, og Canada havde vundet guld hver eneste gang frem til nu, hvor USA vandt efter straffeslagskonkurrence. Jocelyne Lamoreux scorede det afgørende mål i konkurrencen, og det var både en historisk og meget elegant scoring.

9. Anastasiya Kozmina, Slovakiet Vandt guld på 12,5 kilometer fællesstart i skiskydning samt to sølvmedaljer på henholdsvis 15 kilometer og 10 kilometer jagtstart.

Ireen Wust på 1.000 meteren, hvor hun vandt guld foran Nao Kodaira fra Japan. (Foto: Phil noble © Scanpix)

10. Ireen Wüst, Holland Vandt guld på 1.500 meter og sølv på 3.000 meter i hurtigløb på skøjter og kom dermed op på 11 medaljer i vinter-OL-historien. Heraf er fem af dem af guld fordelt på fire Olympiske Lege.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter