OVERBLIK Her er det danske OL-hold

17 atleter skal repræsentere Danmark ved vinter-OL i Pyeongchang i februar.

Foto:Lars Møller for DIF og Team Danmark

I dag udtog Danmarks Idrætsforbund den sidste danske atlet til vinter-OL i Pyeongchang, der starter 9. februar. Med udtagelsen af den alpine skiløber Casper Dyrbye er alle på det danske OL-hold nu officielt udtaget.

I alt 17 atleter skal repræsentere Danmark, hvilket er det næsthøjeste antal danske OL-atleter ved et vinter-OL, antallet overgås kun af holdet ved OL i Vancoucver i 2010, hvor der var 18 atleter.

To curlinghold, tre speedskatere, to alpinister, en langrendsløber og en freestyler skal repræsentere Danmark i Sydkorea. Her er et overblik over de udtagne.

SPEEDSKATING

Danmarks tre speedskatere. Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark (Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark)

Elena Rigas

Bliver fanebærer for Danmark. 20 år gammel, startede som inline skater, skiftede til speed skating i 2010 og blev europamester i 2016.

Stefan Due Schmidt

Viktor Hald Thorup

ALPIN SKI

Christoffer Faarup har klaret kvalifikationskravet til OL i Pyeongchang. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Christoffer Faarup

24 årige Faarup flyttede som 14-årig til Norge for at forfølge sin drøm på pisterne. Favoritdisciplinerne er styrtløb og super-G.

Casper Dyrbye

Den sidst udtagne danske atlet. 21-årige Dyrbye er med på en kvoteplads og stiller op i slalom og storslaom.

CURLING

Det danske kvindehold i curling fejer i historiske spor. Danmarks eneste vinter Ol-medalje kom i 1998 i Nagano, da Danmarks kvindelige curlinghold vandt sølv.

De danske curlingkvinder kvalificerede sig til OL mod alle odds. Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark (Foto: Lars Møller for DIF og Team Danmark)

Madeline Dupont

Denise Dupont

Julie Dall Høgh

Mathilde Halse

Lina Knudsen

Rasmus Stjerne i aktion for Danmark. (Foto: Ints Kalnins © Scanpix)

Rasmus Stjerne

Rasmus Stjerne er kaptajn for det danske herrelandshold i curling. Repræsenterede Danmark ved OL i Sochi i 2014. Holdet blev nummer to ved VM i 2016.

Johnny Frederiksen

Mikkel Poulsen

Oliver Dupont

Morten Thomsen

FREESTYLE SKI

Laila Friis-Salling

32-årige Laila Friis-Salling er fra Grønland og stiller op i halfpipe. Startede med snowboard, men skiftede til ski for fem år siden.

LANGREND

Martin Møller

Martin Møller her til højre. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Den 37-årige langrendsløber er dansk/grønlandsk og bor i Nuuk. Da Grønland ikke har en Olympisk Komité stiller han op for Danmark. Ved vinter-OL i 2014 opnåede han en 52. plads i 30 km skiatlon.

Facebook
Twitter