Rasmus Stjerne efter dansk nederlag: Det positive overskygger det negative

Der var positive takter i curlingherrernes nederlag til Sverige, mener skipper Rasmus Stjerne

Det så svært ud på forhånd. Og det blev lige så svært som forventet for de danske curlingherrer i deres første kamp ved vinter-OL, hvor Sverige slog danskerne sikkert med 9-5.

Men på trods af nederlaget var skipper Rasmus Stjerne ikke decideret utilfreds med danskernes indsats.

- Det var en ok kamp, siger Skipper til DR efter kampen.

- Det var selvfølgelig ikke et resultat, vi havde håbet på, og det var til tider måske lidt uskarpt, men hvis man kigger ud over de 10 ender, er vi med i mange af dem. Det er kun i to ender, hvor vi falder ud, hvilket er grunden til, at vi taber kampen.

Det var i femte og sjette ende, at kampen tippede til Sveriges fordel. På et tidspunkt var Danmark bagud med 8-2, og spillerne overvejede at smide kampen, men valgte at spille kampen til ende.

- Egentlig kører femte ende godt indtil min sidste sten. Men sådan er curling, det er marginalerne, der afgør det. Sjette ende blev afgørende, og vi fik svært ved at komme tilbage, siger Rasmus Stjerne.

- Vi diskuterede, om vi skulle smide handsken eller blive ved med at kæmpe. Vi blev enige om, at det er en åbningskamp, så vi har brug for så meget tid som muligt på isen. At vi så kan komme tilbage slutningen af kampen, viser også, at vi har fat i noget.

Positivt frem for negativt

Rasmus Stjerne og de danske spillere tager derfor det positive med til de resterende otte kampe, de skal spille ved OL:

- Det positive overskygger det negative. Vi spillede mod det største favorithold sammen med Canada, så det var en svær kamp på forhånd, siger Stjerne.

- Vi har ting, der skal forbedres, men der er også mange ting, der fungerer. Vi skal selv finde de sidste marginaler hist og her, og så begynder det at se sjovt ud.

Næste opgave for Danmark bliver torsdag nat, hvor det gælder Schweiz.

Facebook
Twitter