Skipper Dupont om nederlag: En centimeter her og en millimeter der

Marginaler adskilte de danske curlingkvinder fra et gunstigt resultat i kampen mod Japan, mener Madeleine Dupont.

De danske curlingkvinder spillede natten til torsdag deres anden kamp ved vinter-OL, og de har stadig første sejr til gode.

Slutresultatet lød på 8-5 til Japan, men undervejs var Danmark foran med 4-3, og de første OL-point til regnskabet var derfor inden for rækkevidde, mener skipper Madeleine Dupont.

- Der er en centimeter her, og et par millimeter der. Det var rigtig tæt, og at spille op mod det her hold, det er i sig selv tilfredsstillende. Men det er aldrig fedt at tabe, det er drønærgerligt, for vi kunne godt have vundet.

Dyrt blev det, at den danske skipper flere gange kiksede at sætte oplagte sten. Fejl, som de japanske modstandere prompte drog fordel af på pointtavlen.

- Jeg har et par rigtig dumme missere i løbet af kampen, og japanerne er vanvittig skarpe. De er fuldtidsprofessionelle curlere, og så er det svært at hamle op med dem, når man ikke har sin bedste dag, siger den Madeleine Dupont.

Spiller ikke om medaljer

Der resterer stadig syv kampe af gruppespillet, men med to nederlag og et opgør mod Canada er de danske chancer for at gå videre allerede forvandlet til en forhåbning snarere end et realistisk mål, erkender Madeleine Dupont.

- Jo, men vi har aldrig spillet med om medalje. Vi går efter at vinde alle kampe, og det er den kampgejst, vi går ud med.

- Canada er kæmpe favoritter, og skal vi vinde over dem, så skal der mirakler til, men det er jo sket før, siger hun.

Kampen mod Canada bliver spillet natten til fredag klokken 06.05.