Svenske curlingherrer buldrer i OL-finalen med storsejr

Sveriges curlingherrer er sikre på sølv efter storsejr over Schweiz i OL-semifinalen. USA venter i finalen.

Det svenske curlinghold er finaleklar i overlegen stil ved OL i Sydkorea. I finalen venter overraskelsen fra USA. (Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Scanpix © Phil Noble)

Otte dage efter OL-turneringens indledende sejr over Danmark spillede de svenske curlingherrer sig torsdag i finalen på sikker vis.

9-3 lød de overbevisende cifre på tavlen, da Schweiz efter otte af ti ender valgte at opgive ævred mod den svenske overmagt.

Svenskerne har da også været ret suveræne i OL-turneringen, som de indledte med seks sikre sejre, inden de overraskende tabte hele 3-10 til netop Schweiz i den syvende kamp.

På det tidspunkt var vejen til semifinalen dog allerede banet for svenskerne, der sluttede turneringens indledende fase af med sejr over Italien og et ligegyldigt nederlag til Norge.

Sverige vandt grundspillet, og skipper Niklas Edins mandskab fik i semifinalen en flot revanche for nederlaget til Schweiz tidligere i turneringen.

Den svenske semifinalesejr kom reelt allerede i hus i fjerde ende, hvor skipper Edin med en perfekt sidste sten sikrede fire svenske point og dermed en 6-1-føring.

Resten af kampen var blottet for spænding.

Den svenske finaledeltagelse er den første hos curlingherrerne siden 1924, hvor Sverige vandt sølv. Med til historien hører dog, at der ikke er blevet spillet curling ved vinter-OL i perioden 1928 til 1994.

Ved det seneste vinter-OL i 2014 hentede det svenske mandskab bronze, men denne gang bliver det altså som minimum til sølv.

I lørdagens OL-finale venter USA, der lidt overraskende slog Canada 5-3 i den anden semifinale.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk