VIDEO Drama i toerbob: Tyskland og Canada deler guldet

Et canadisk par og et tysk par måtte dele guldmedaljerne i mændenes bobslæde.

Tilskuerne var vidner til en historisk gyser, da de mandlige bobslædekørere skulle afgøre konkurrencen i toerbob.

Atleterne skulle køre fire heats, og den sammenlagte bedste tid ville løbe med guldet, mens de langsomste blev skåret fra undervejs.

I fjerde og sidste heat kørte det lettiske hold med piloten Oskars Melbardis sig i spidsen og kunne så sætte sig til rette og afvente resultaterne fra de sidste to par.

Først var det tyskerne med piloten Francesco Friedrich, der skulle ned igennem banen, og med sikker kørsel og generelt god fart kunne parret køre sig ind på en førsteplads sammenlagt fem hundrededele foran det lettiske par.

Så var der kun et par tilbage, der kunne fravriste dem guldet, det canadiske par med Justin Kripps som pilot. Og deres sidste tur ned gennem banen blev en ualmindelig spændende affære. Canadierne lå hele vejen helt tæt på tyskerne, og ingen kunne efter sidste mellemtid spå, hvem der ville løbe med sejren.

Men til kæmpe jubelbrøl fra både canadiere og tyskere viste den sidste tid, at de to par efter fire heats var helt lige med en tid på 3.16,86. De kunne dermed dele guldet, mens det lettiske par tog sig af bronzen.

Se den spændende afslutning i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk