VIDEO Dupont efter Canada-sejr: For fedt at slå verdensmestrene

Danmark og Canada måtte ud i en gyser, da der skulle spilles en ekstra ende, inden danskerne kunne fejre sejren.

I tredje forsøg tog de danske curlingkvinder den første sejr ved OL i Sydkorea, og det gjorde de med maner.

Team Dupont slog fredag formiddag noget overraskende de forsvarende verdensmestre fra Canada, og det er noget, der giver selvtillid og tro på tingene, hvis man spørger skipper Madeleine Dupont.

- Ja, hvad skal man sige. Det er da bare for fedt at slå verdensmestrene. Det er en god følelse, siger Dupont.

- Man kan sammenligne dem med fodboldens Brasilien før i tiden. Man har altid respekt for dem, og man ved, at der ikke er noget, der bliver givet. Det er hver en sten, man må kæmpe for, og får man nogensinde en sejr over dem, så skal man bare være rigtig glad.

Vi kan slå alle

Spørgsmål: Nu har I slået verdensmestrene - så kan I vel slå alle?

Vi kan slå alle, men alle kan også slå os. Det er rigtig fedt for selvtilliden at vide, at man har den sejr. Man har lov at drømme, men vi forventer ikke nogen medaljer. De hold derude, de er tiptop, og vi er niveauet lige under. Men nu har vi vist, at det kan lade sig gøre.

Canada vandt verdensmesterskabet i 2017, og selv om holdet ligesom Danmark havde tabt de første to kampe i OL-turneringen, var canadierne storfavoritter.

Danmarks kvinder spiller de næste kampe mod Storbritannien kl. 01 natten til lørdag og mod Kina kl. 12. lørdag. Begge kampe kan følges på DR1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter