VIDEO Først skihop, så langrend: Mesteren sprinter sig til sejr i nordisk kombineret

Tyske Eric Frenzel løb med sejren i konkurrencen, der kombinerer skihop med langrend.

Afgørelsen lod vente på sig til den allersidste kilometer, men i sidste ende kunne ingen røre den olympiske mester fra OL i Sotji i 2014.

Tyske Erik Frenzel smadrede konkurrenterne i sprinten og forsvarede dermed sin guldmedalje i nordisk kombineret.

Konkurrencen forløber således, at skihoppet først skal overstås, før atleterne bliver sendt ud på langrendbanen. De bedste skihoppere får lov til at starte først, og så er det ellers med at starte forfølgelsesløbet, hvis man har haft en dårlig dag på skihopbakken.

Østrigske Franz-Josef Rehrl satte tidligere på dagen alle til vægs i skihop med en samlet score på 130,6 og startede dermed først på langrendskiene.

Han fik dog hurtigt selskab af en håndfuld konkurrenter, der sammen kunne sætte et godt tempo.

Og da tyske Eric Frenzel satte tempoet op omkring halvvejs på den ti kilometer lange distance, begyndte Franz-Josef Rehrl at hænge efter og måtte dermed vinke farvel til medaljer trods sin gode præstation i skihop.

Fire atleter var tilbage i frontgruppen, da de kørte ind på den sidste af fire omgange.

Eric Franzel satte dog endnu engang tempo, og ingen kunne følge med ham på den sidste kilometer, og han kørte dermed alene ind over målstregen til en lidt overraskende sejr, da han ikke har haft den bedste sæson.

Japanere Akito Watabe tog sig af sølvmedaljen, mens østrigske Lukas Klapfer vandt bronze. Norske Jarl Magnus Riiber, der blev nummer to i skihop, måtte tage til takke med den ærgerlige placering lige uden for medaljeskamlen.

Resultatet understreger vigtigheden af skihoppet, da alle fire startede langrend i top fem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk