VIDEO Guldhøsten fortsætter: Nordmand sprinter sig til guld og olympisk rekord

Der blev to gange slået olympisk rekord i mændenes 500 meter hurtigløb på skøjter.

I en velkørt konkurrence med den ene gode tid efter den anden, var det en ung nordmand, der løb med det hele på distancen 500 meter i hurtigløb på skøjter.

I disciplinen, der også kendes under navnet speedskating, kører to atleter ad gangen, og den bedste tid af alle vinder guld. Dagens distance er sprintdistancen inden for speedskating, hvor det hele afgøres af små marginaler.

Indtil videre har Holland været den helt store medaljetager i speedskating ved legene i Pyeongchang, men ingen af de tre hollandske atleter var i nærheden af guldet i dagens konkurrence.

I stedet kom en ung hjemmebanefavorit i fokus, da Min Kyu Cha til alles overraskelse og stor jubel kunne lægge sig solidt i front af feltet med en ny olympisk rekord på 34,42 sekunder i sit allerførste OL.

Dermed var der lagt op til stor koreansk guldfest, men det fik den unge nordmand Håvard Lorentzen ændret på kort tid efter.

Han fik ellers en tvivlsom start på sit løb, og det så dermed ikke ud til, at han skulle komme i nærheden af medaljer, men med en suveræn slutspurt fik han kæmpet sig en hundrededel af et sekund foran Min Kyu Cha og kunne dermed sikre sig både guld og ny olympisk rekord.

Med sejren er Norge nu oppe på 10 guldmedaljer ved dette års vinter-OL, og vores nordiske naboer fortsætter altså med at imponere.

Koreaneren Cha var urørlig på andenpladsen, mens det unge kinesiske talent Tingyu Gao løb med bronzen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter