VIDEO Kæmpe sensation! Svensker vinder guld i skiskydning

Den unge svensker Hanna Öberg snød alt og alle i kvindernes 15 kilometer skiskydning.

Et drama mellem den helt store favorit og en fuldstændig upåagtet svensker udspillede sig, da kvinderne skulle fordele medaljerne i 15 kilometer skiskydning.

De flestes øjne var fra start rettet mod den tyske favorit Laura Dahlmeier, der allerede havde vundet to guldmedaljer i Pyeongchang.

Men tidligt i løbet kom en svensker overraskende i fokus. Unge Hanna Öberg klarede alle fire skydninger uden missere og kunne køre ind over målstregen i en fremragende tid på 41,07 minutter.

Har aldrig kørt om medaljer

I dagens konkurrence dystede i alt 87 atleter, og de blev sendt afsted med 30 sekunders mellemrum for at tilbagelægge de 15 kilometer på langrendskiene samt fire skydninger af fem skud hver. Hvert skud giver en tidsstraf på et minut.

Svenske Hanna Öberg havde inden dagens konkurrence en femteplads som bedste resultat i en World Cup-konkurrence. Så det stod på ingen måde skrevet, at hun skulle kæmpe med om OL-medaljerne.

Men den unge svensker leverede et fejlfrit løb med perfekt skydning og samtidig god fart i skiene.

Derfor var alles øjne rettet mod tyske Laura Dahlmeier, som så ud til at være den eneste, der kunne røre Hanna Öberg, da hun blev sendt ud på ruten.

Favoritten jagtede fra start

Og spændingen steg hurtigt, da favoritten missede et skud allerede i sin første skydning. Dermed var der lagt op til ét langt, nervepirrende forfølgelsesløb.

Laura Dahlmeier havde dog god fart i skiene og undgik missere i resten af skydningerne og kunne derfor køre ind på de sidste tre kilometer kun 30 sekunder efter svenskeren.

Men det blev aldrig til mere, og Dahlmeier tabte faktisk tid på det sidste stykke og måtte nøjes med en tredjeplads efter slovakken Anastasiya Kuzmina, som tog sølvmedaljen.

Dermed var sensationen en realitet, og svenske Hanna Öberg kunne juble over karrierens med længder største triumf.