VIDEO Kontroversiel situation: Canadisk skipper får kritik for at fjerne dansk sten

Den canadiske skipper traf en kontroversiel beslutning i kampen mod Danmark.

Reglerne i curling er ret tydelige. Rør din kost stenen efter den er kastet, kan den fjernes fra banen af modstanderholdet. Men så er der jo alle de uskrevne regler. Netop i den gråzone udspillede der sig et ganske vigtigt øjeblik i kampen mellem kvinderne fra Danmark og Canada fredag morgen.

I femte ende på den fjerdesidste danske sten kom 18-årige Mathilde Halse nemlig til at berøre den kastede danske sten med sin kost et splitsekund, før den ramte den anden danske sten i centrum af huset.

"En forhastet beslutning"

Som det kan ses i klippet i toppen, har det øjensynligvis ingen betydning for stenens placering eller udfaldet af kastet, men det til trods vælger den canadiske skipper, Rachel Homan, at fjerne den ”brændte sten”, som man kalder sten, der er blevet rørt af kosten.

Og netop den beslutning møder kritik fra blandt andet fra den canadiske curling-kommentator på CBC, Joan McCusker.

- Det ser skidt ud for hende (Rachel Homan, red.). Jeg synes, det var en forhastet beslutning, og de skulle have ladet den blive i spillet, siger Joan McCusker og henviser til, at man normalt vil udvise sportsmanship i den slags tilfælde og kun fjerne ”brændte sten”, hvis berøringen har betydning for udfaldet af spillet.

Den danske skipper Madeleine Dupont var heller ikke enig i Homans beslutning:

- Det ville jeg ikke have gjort, men på den måde er vi anderledes. Men jeg vil ikke være sur over det. Hun kan gøre hvad hun vil, udtalte Dupont efter kampen.

- Den rigtige beslutning

Homans beslutning fik da også stor betydning for udfaldet af kampen, da Canada endte med at vinde femte ende med hele fire sten og bringe Canada foran med 6-4. Heldigvis for danskerne missede Homan sidste sten i den ekstra ende og Danmark vandt derfor kampen 9-8. Se et sammenklip af kampen herunder.

DR’s curlingkommentator under OL Bo Jensen, bakker dog op om Homans beslutning.

- Jeg synes, det er den rigtige beslutning. Hvis stenen var blevet brændt længere ude på banen, ville der slet ikke have været nogen tvivl, siger Bo Jensen.

- Men da det er det danske hold, som gør opmærksom på, at stenen er brændt, så gør Homan, det hun har ret til, og jeg tror også, de fleste andre hold ville have gjort det samme i den situation.

- Havde Homan ikke gjort det, var overdommeren sandsynligvis trådt ind og fjernet stenen.

Kampen mod Storbritannien spilles natten til lørdag kl. 01.00 dansk tid, mens opgøret mod Kina spilles lørdag kl. 12.00.

Begge opgør kan følges direkte på DR1 og dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter