VIDEO Mirai-kel på is: Amerikaner laver historisk OL-spring

Kunstskøjteløberen Mirai Nagasu lavede som den blot tredje kvinde i OL-historien en triple axel.

Den samlede sejr i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb gik til Canada, men det var amerikaneren Mirai Nagasu, der stjal fokus undervejs, da hun som den blot tredje kvinde lavede en succesfuld triple axel ved et OL.

I det frie individuelle program var amerikaneren på isen, og der fik hun publikum til at måbe, da hun lykkedes med et af sportens sværeste spring, en triple axel. Et spring, der kræver et fremadrettet afsæt og tre en halv rotation.

Dermed fulgte hun i klingesporet på de to japanere Midori Ito og Mao Asada, der hidtil var de eneste kvinder, der havde lavet en succesfuld triple axel ved de olympiske lege. Ito i 1988 i Nagano og Asada for første gang i Vancouver i 2010.

Det er historisk

Selv var hun efterfølgende også svært begejstret over at være lykkedes med sit svære spring.

- At blive den første amerikaner (kvindelige kunstskøjteløber, red.), der lander en triple axel ved de olympiske lege er historisk, og det kan ingen tage fra mig.

- Jeg snublede et par gange på vej ind i det (springet, red.), fordi jeg var så nervøs, men sagde til mig selv: "Nej, jeg går efter det 100 procent, og jeg trækker mig ikke". Det var virkelig specielt, siger hun til OL's hjemmeside.

Personlig rekord

Indsatsen i det frie program sikrede hende samtidig en personlig rekord med en score fra dommerne på 137.53 point.

Til trods for Mirai Nagasus imponerende indsats måtte amerikanerne nøjes med bronzemedaljerne i holdkonkurrencen, der blev vundet af Canada. Sølvet gik til russerne, der stiller op under olympisk flag som konsekvens af de mange dopingafsløringer efter OL i Sotji.

Holdkonkurrencen i kunstskøjteløb består af otte forskellige discipliner.

Facebook
Twitter