VIDEO Multitalentet jagter vinter-PL: Jeg vil hele tiden gøre det umulige

Daniel Wagner har allerede vundet medaljer ved sommer-PL, og nu går han også efter at deltage ved vinter-udgaven.

Der er bare nogle, som sammen med en god bunke træning har talent for det meste af det, de rører ved. En af de personer er Daniel Wagner. Tre gange medalje ved sommer-PL i London og Rio har nemlig langt fra stillet hans sult.

Næste mål hedder vinter-PL i PyeongChang i 2018 på snowboard. En disciplin som hidtil bare har været en hobby, men nu er der meget mere bag det.

- Jeg tror, det er fordi, jeg har sådan en indebrændt følelse af, at jeg hele tiden skal gøre det umulige. Jeg har stået på snowboard i alt den tid, jeg kan huske. Jeg har altid trænet for mig selv, men når jeg ser nogle muligheder for mig, så går jeg altid efter dem. Og den mulighed ser jeg altså her til vinterPL, siger Daniel Wagner.

- Jeg kan simpelthen bare ikke lade være. Jeg bliver nødt til at gå efter det. Det handler om at leve mit liv og gøre det umulige. Selvom der tit er mange, som er imod det, så ville jeg gerne bevise, at det kan lade sig gøre, når man sætter det som et mål, forklarer han.

Kvalifikationen er ikke hjemme endnu, men over den kommende måned skal danskeren til to-tre stævner, hvor han skal forsøge at bevise sit værd i sprint-disciplinen boardercross og den mere tekniske disciplin banked slalom.

Ville stå på snowboard

Det er blot anden gang, at snowboard er på PL-programmet, og det var omkring 2014, da det var en del af legene den første gang, at Daniel Wagner begyndte at drømme om deltagelse.

- Da jeg blev benamputeret, stod jeg på snowboard før det, og det var en af de ting, som jeg gerne ville tilbage til, fordi man er tvunget til at bruge begge ben der, forklarer Daniel Wagner.

Da det danske multitalent mistede det ene ben, sagde den lægelige specialist til ham, at hvis Daniel Wagner skulle dyrke vintersport, så skulle det være på ski, hvor han kun brugte sit ene ben uden protesen, men det ville han ikke acceptere.

- For mig var det slet ikke en mulighed at tage protesen og mit handicap og stille den over i hjørnet. Det har altid været vigtigt for mig at bruge mit handicap så meget som muligt. Derfor tvang jeg mig selv til at stå på snowboard, hvor man skal bruge begge ben.

- Det gav mange udfordringer i starten. Mit ben røg simpelthen af, når jeg faldt, fordi det ikke sad ordentligt fast. Så vi tog en masse gaffatape, og så skulle min far se, om han kunne rykke mit ben af. Hvis han ikke kunne det, så kørte det bare. Det var den måde, at det startede på, forklarer Daniel Wagner.

Der vil i den kommende tid være to stævner i Europa, hvor Daniel Wagner kæmper for sine PL-chancer, og så har han planlagt en træningslejr i USA op mod juleferien, hvor der kan være et tredje stævne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk