VIDEO Ny sensation i skiskydning: Sverige snupper guldet i nordisk finale

Sverige og Norge kæmpede om guldet, da Frankrig og Fourcade faldt helt igennem i mændenes stafet i skiskydning.

Det var de helt store kanoner, der stillede til start, da de sidste medaljer i skiskydning ved dette OL skulle fordeles.

Mændene skulle kæmpe i fire gange 7,5 kilometer stafet, og superstjernen Martin Fourcade kunne med en sejr sikre sig sin fjerde guldmedalje i Pyeongchang.

Men det blev aldrig rigtig franskmændenes dag, men i stedet en dag, der skulle skrive sig ind i svensk OL-historie.

Frankrig med Fourcade som tredje løber fik en rigtig dårlig start og blev sat mere end et minut efter på første runde.

Det var i stedet tyskerne, der kom bedst ud af startblokken, men på anden runde gik det også galt for dem, og de blev sat 40 sekunder efter spidsen.

Der var generelt i starten stor udskiftning i front af løbet, hvor Sverige og Norge dog konsekvent holdt sig godt til.

Især den norske stjerne Johannes Bø, der var tredje mand for det norske hold, havde god fart i sporet, og han fik allerede efter sin første skydning lukket et hul på over 30 sekunder til de førende.

Da Martin Fourcade endelig blev sendt ud på ruten, var franskmændene mere end 1,40 efter de førende, og de kom efter en dårlig skydning fra Fourcade derfor ikke til at spille nogen rolle i kampen om medaljerne.

På vej ind til sidste skift kunne Norge og Sverige danne nordisk parløb og løbe ind på sidste runde med et forspring på 13 sekunder ned til tyskerne, der havde kæmpet sig tilbage i løbet.

Både Sverige og Norge strøg igennem næstsidste skydning, og kampen skulle derfor stå i sidste skydning.

Her var det sensationelt svenske Frederik Lindström, der klarede sig bedst, mens norske Emil Hegle Svendsen ikke kunne holde niveauet fra sin første skydning.

Lindström kunne dermed løbe alene ind over målstregen til Sveriges anden guldmedalje og fjerde medalje i alt i skiskydning ved legene i Pyeongchang. En bedrift, som ingen svenskere havde turde drømme om inden OL.

Norge kom i mål 55 sekunder senere til en lidt skuffende sølvmedalje, mens Tyskland snuppede en sikker bronze. Frankrig kom i mål på en femteplads næsten tre og et halvt minut efter svenskerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk