VIDEO Stolt Shaun White til DR: Kan ikke tro, jeg gjorde det

Shaun White vandt sit tredje OL-guld på et trick, der tidligere har kostet ham dyrt.

Det var hans tredje OL-guldmedalje på half pipe, og dermed blev legendestatussen for alvor cementeret.

Alligevel var Shaun White en stolt snowboarder, da han kunne konstatere, at han havde vundet guld ved OL i Pyeongchang. Amerikaneren viste klassen i tredje gennemløb, hvor White gennemførte et flot, flot run og endte på en score på 97,75.

Det vildeste var måske, at Shaun White gennemførte sit run, hvor højdepunktet var et trick, som tidligere er gået helt galt.

Så galt, at han endte på hospitalet og overvejede, om han overhovedet skulle vende tilbage til sporten.

- Dette er en stor dag. Jeg kan ikke tro, vi gjorde det. Det betyder virkelig meget for mig. Jeg har virkelig været ked af, hvad der skete i Sotji, siger White til DR om sin fjerdeplads ved sidste vinter-OL.

- Efter Sotji skulle jeg finde en måde at elske sporten igen, finde motivationen, og det har ikke været let. Men jeg fortsatte med at træne og at fokusere på half pipe, siger han og fortsætter:

- Det gik helt fantastisk og pludselig, bum, så styrter jeg og ender på hospitalet. Mit ansigt var helt ødelagt, og jeg kunne ikke genkende mig selv i spejlet, fortæller han.

- Jeg tænkte, hvad skal der ske nu? Jeg skulle bogstaveligt talt overkomme den frygt, jeg havde, hvilket hele mit team hjalp mig med. At jeg så laver det samme trick, som bragte mig på hospitalet, og at jeg vinder OL på dét trick, gør mig så stolt.

Elefanten er væk

En anden mand, der var stolt var Whites træner, J. J. Thomas, der selv har vundet bronze ved et vinter-OL.

- Det var bedre end mig bronzemedalje. Det har været fantastisk at hjælpe Shaun med at vinde guld. Det føles så godt, jeg er så lettet, at jeg føler, at den elefant, der har siddet på mig, har rejst sig og er væk, siger træneren.

- Der har været et stort pres på Shaun. Oveni var der det dårlige vejr, og så var han træt, han er jo ikke 25 år mere. Men da han begyndte, klikkede det, og han fik det til at ske, siger J.J. Thomas.

- Det er det største, jeg har oplevet. Dette, og at min søn blev født sund og rask, er det største, jeg har oplevet. Nu skal Shaun tage et halvt års pause og finde ud af, hvad der så skal ske, siger træneren og stiller sig selv spørgsmålet:

- Men hvordan kommer man tilbage efter det her?

Facebook
Twitter