VIDEO Teen Queen Kim – OL’s nye snowboardstjerne snupper guldet

Den bare 17-årige OL-debutant Chloe Kim vinder suverænt guld i halfpipe på snowboard.

Husk navnet Chloe Kim. Den amerikanske snowboarder kommer vi nemlig til at se meget mere til i de kommende mange år. Bare 17 år gammel har hun nu vundet guld i halfpipen ved sit allerførste OL.

Den unge amerikaner var på forhånd udråbt som favorit, og hun leverede varen ved kvindernes finale i snowboard halfpipe. Fra første gennemløb tog hun føringen, og trods en fejl i anden gennemløb kunne ingen slå hende.

På tredje og sidste gennemløb tog Chloe Kim nemlig lige tingene til næste niveau, og med en vanvittig score på 98,25 sikrede hun siger guldet med længder ned til næste kører.

Sølvet gik til kinesisk Jiayu Liu med en score på 89,75, mens bronzen gik til amerikanske Arelle Gold, der scorede 85,75 i sit sidste gennemløb.

Chloe Kims suveræne præstation i halfpipen har fået folk til at sammenligne hende med landsmanden Shaun White, der er en decideret institution i snowboardsporten. Kim er da også allerede en superstjerne som White, og det bliver spændende at følge hende de næste mange år – og ved de næste mange vinterlege.

Facebook
Twitter