VIDEO Uskarpe danske curlingkvinder taber til Japan

Madeleine Dupont og det danske hold lavede for mange fejl til at kunne hamle op med Japan ved vinter-OL.

Det blev til det andet nederlag i to kampe for de danske curlingkvinder, da de natten til torsdag mødte Japan vinter-OL i Pyeongchang. En stribe danske fejl viste sig at blive udslagsgivende for resultatet.

På pointtavlen stod der 8-5 efter ni ender, da det danske hold anført af skipper Madeleine Dupont valgte at opgive og stikke japanerne hånden som tegn på overgivelsen.

Kampen igennem viste den japanske skipper, Satsuki Fujisawa, langt større skarphed end sin danske kollega, og det blev i sidste ende afgørende for kampens udfald.

På forhånd var Japan udpeget som favoritter, og den værdighed levede de op til fra kampens start ved at bringe sig foran 3-0 efter tre ender.

Ny stor fejl

En føring, som de til dels fik foræret som resultat af nogle uskarpe sten fra den danske skipper. Madeleine Dupont fik dog oprejsning i den efterfølgende runde, da hun med sidste sten udlignede til 3-3.

Det blev til en dansk føring på 4-3, men derfra mistede hun og resten af holdet taget i deres modstandere, der ende for ende udbyggede føringen. Madeleine Dupont kom i et uheldigt fokus igen i ottende ende, da hun sendte en sten igennem huset og forærede Japan yderligere to point og en føring på 8-4.

Det lukkede så godt som kampen, og selvom danskerne reducerede i den efterfølgende runde, opgav de at indhente deres modstandere.

I deres første kamp ved OL tabte Danmark til Sverige med 9-5, og Team Duponts næste kamp er i morgen, hvor modstanderen er Canada.

Facebook
Twitter