René Holten tager OL i Tokyo med

René Holten Poulsen fangede Pokémons ved Bagsværd Sø, da han fandt en smule af lysten til at træne igen.

René Holten Poulsen vil forsøge at vinde medalje ved OL i Tokyo i 2020. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Kajakroeren René Holten Poulsen ønsker ikke at stoppe karrieren med et mislykket OL i Rio som afskedssalut på den største scene.

Legene i Rio blev spoleret af en optakt fyldt med sygdom samt problemer med søgræs på danskerens bane i OL-finalen.

Roeren vil presse sig selv til at være på toppen om fire år ved OL i Tokyo, hvor han skal forsøge at revanchere sjettepladsen i 1000 meter enerkajak fra OL i Rio.

Det skriver han i et brev, der er gengivet i BT.

- Jeg brugte meget tid på at tænke i tiden efter OL, være ked af det og ærgerlig. Jeg tænkte virkelig meget over, hvordan jeg skulle komme videre. En aften gik jeg en tur ned til Bagsværd Sø og fangede et par Pokémon (ja, jeg fordriver i ny og næ tiden med Pokémon Go).

Det bliver hårdt

- Jeg satte mig på en bænk og kiggede ud over en spejlblank Bagsværd Sø i måneskin og forsøgte at mærke efter, om jeg kunne huske fornemmelsen af at nyde at træne. En fornemmelse, der havde været væk, helt væk i flere måneder.

- Jeg gravede virkelig dybt og små glimt af en fornemmelse af glæde kom op. Jeg begyndte at træne lidt igen. Det var virkelig tungt, og jeg var ikke motiveret, skriver René Holten Poulsen.

- (...) Det hårdeste bliver at holde fokus på processen hele vejen til den sidste målstreg er passeret i Tokyo. Men der er ingen vej uden om!

- Det er helt sikkert, at jeg ikke ønsker at stoppe karrieren på det mentalt skæve niveau, jeg havde i Rio, og så har jeg jo stadig drømmen om at vinde.

- Det er ikke sikkert, jeg gør det i Tokyo heller. Men jeg vil gøre mit bedste, for så længe der er knapper at skrue på, så stopper jeg ikke!, skriver han blandt andet.

Den 28-årige dansker var på forhånd regnet som en sikker dansk medaljetager i Rio.

Blandt andet derfor var det kronprins Frederik, der skulle overrække olympiske medaljer i disciplinen, men det blev altså ikke til en landsmand.

Kort efter skuffelsen i Rio vidste René Holten ikke, om han ville fortsætte karrieren.

- Nu er det otte minutter siden, at jeg kom ind i land. Jeg kan ikke stå her og sige, om jeg synes, at det er fedt at ro om fire år til næste OL. Det kan være, at jeg kun ror et år mere, det kan også være, at jeg ror i ti år, sagde han til Ritzau.

Kort efter OL vandt han DM-guld i otte discipliner.

/ritzau/