Rindom har sovet godt og talt med kæresten før medalje-dagen: 'Jeg er spændt og lidt nervøs'

Anne-Marie Rindom føler sig klar til at gå efter OL-guldet.

Anne-Marie Rindom har sovet godt og kan mærke presset før det afgørende medaljerace søndag.

En god nats søvn, en ordentlig portion morgenmad og udsigt til blæsevejr.

Det er status for guldhåbet Anne-Marie Rindom her kort før det afgørende medaljerace i Laser Radial-klassen mandag morgen dansk tid ud for den lille ø Enoshima, lidt sydvest for Tokyo.

- Jeg har sovet godt til klokken kvart i syv, derefter var det lidt svært at falde i søvn igen. Og så har jeg spist morgenmad med de andre sejlere og snakket lidt med min kæreste, siger Anne-Marie Rindom.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er 'spændt og også lidt nervøs'.

- Det er jo et vigtigt race, vi skal ud og sejle. Men jeg har gjort alt, hvad jeg overhovedet kunne og sejlet mit bedste. Så jeg glæder mig til at komme ud og vise, hvor fedt sejlsport er, siger Anne-Marie Rindom, der har taktikken klar.

- Det er svært at følge alle dem, der kan tage guldet, så jeg skal ud og sejle mit eget race og gøre det så godt, som jeg overhovedet kan. Men selvfølgelig skal jeg sejle med hovedet ud af båden og se, hvad de andre gør, siger den 30-årige danske sejler.

Hør Anne-Marie Rindom sætte ord på dagens medalje-race i videoen herunder:

Udsigt til blæsevejr

Det kommer til at blæse mere ved medaljeracet, end det gjorde ved de sidste indledende runder i fredags - op mod 7-8 meter i sekundet. Og det er immervæk en fordel for Anne-Marie Rindom

- Det er fedt at vise, at sejlsport også er lidt fysisk. Det kan jeg også godt lide, siger sejleren.

Før de sidste indledende sejladser fredag morgen var den 30-årige dansker i suveræn førerposition med muligheden for at vinde det hele allerede før dagens medaljerace.

Nu er alt åbent igen, men chancerne for at stå øverst på medaljeskamlen i dag er i den grad stadig til stede. En fjerdeplads i den afgørende sejlads er nok.

Kigger Anne-Marie Rindom på resultattavlen, er det hollænderen Marit Bouwmeester, der vandt guld ved OL i Rio de Janeiro i 2016, som hun formentlig kommer til at kæmpe med. Og det er ikke første gang. Rindom har både vundet over og tabt til hollænderen.

Medaljeracet i Laser Radial med Anne-Marie Rindom begynder kl 08.33 dansk tid og kan ses direkte på DR1.

Facebook
Twitter