Rindom klar til guld-sejlads efter kaos og gråd: 'Der er alt at kæmpe for'

Den danske sejler har stadig muligheder for at vinde OL-guld.

Søndag morgen skal Anne-Marie Rindom forsøge at rejse sig efter den kaotiske sejlads i fredags.

Alt, hvad der kunne gå galt, gik næsten også galt.

Efter en surrealistisk og sort dag på vandet forleden skal Anne-Marie Rindom nu forsøge at rejse sig mentalt og jagte OL-guldet i Laser Radial-klassen.

Det sker i medaljeracet søndag morgen dansk tid ud for den lille ø Enoshima, lidt sydvest for Tokyo.

Før de sidste indledende sejladser fredag morgen var den 30-årige dansker i suveræn førerposition med muligheden for at vinde det hele før søndagens medaljerace.

Nu er alt åbent igen, men chancerne for at stå øverst på medaljeskamlen søndag morgen er i den grad stadig til stede. En fjerdeplads i den afgørende sejlads er nok.

Anne-Marie Rindom fortæller om forberedelserne til medaljeracet herunder:

'Jeg er kommet videre'

Anne-Marie Rindom har brugt lørdagen på at sove længe og støtte de andre danske sejlere på havnen ved Enoshima.

- Jeg har det godt. Jeg er egentlig kommet videre. Det lyder lidt hurtigt, men jeg er bare nødt til at se frem mod medaljeracet. Intet er tabt endnu, og jeg gider ikke gå rundt som en, der er blevet slået. Det er jeg ikke. Der er alt at kæmpe for, siger Anne-Marie Rindom.

Hun lægger ikke skjul på, at fredagens kaotiske sejlads har krævet bearbejdning.

- Jeg har talt hele fredagen igennem med min mentaltræner. Vi talte om, hvad jeg kan lære af det, og så har vi også haft det sådan, at nu gider vi ikke snakke om det mere. Jeg er nødt til at give slip og komme videre, fordi sejlsport er jo bare crazy og over mange dage, siger Anne-Marie Rindom.

Efter sejladsen i fredags har Anne-Marie Rindom i den grad mærket, hvor mange der følger hendes jagt på OL-guldet.

- Jeg har fået mange hilsner. Men for at være helt ærlig har jeg lukket ned for Facebook og Instagram, for det blev lidt for overvældende for mig. Jeg tror, at det er det helt rigtige at gøre indtil i morgen.

- Men jeg er super glad for alle dem, der bakker mig op derhjemme. Kæmpe kærlighed til alle, der følger med, for det er virkelig ikke nemt at stå i den her situation. Men jeg kæmper alt, hvad jeg overhovedet kan, siger Anne-Marie Rindom.

Prognoser lover mere vind

Ifølge vejrprognoserne kommer det til at blæse mere ved medaljeracet, end det gjorde ved de sidste indledende runder i fredags - op mod 7-8 meter i sekundet. Og det er immervæk en fordel for Anne-Marie Rindom, vurderer Bo Hasseriis, der er DR's sejlsportskommentator.

- Når der er så meget vind, kan man hele tiden sejle i fuld fart. Det gør det nemmere og mindre risikofyldt at sejle medaljerace. Det er sådan noget vejr, som Anne-Marie Rindom bare sejler stærkt i. Hvis den her vejrmelding holder, kan vi tage én bekymring væk.

Se en video fra den kaotiske sejlads i fredags herunder:

- Med mindre vind bliver det mere chancepræget og meget hårdere mentalt. Man kan kanalisere sin mentale energi et sted hen ved at pumpe, hænge og bruge sin fysik. I let luft er man nødt til at sidde og være ekstremt koncentreret. Hver gang, du bevæger dig, går båden i stå. Så du skal sidde helt vildt stille og være meget afmålt i dine bevægelser, siger Bo Hasseriis.

Han hæfter sig også ved den massive opbakning, Anne-Marie Rindom har fået fra nær og fjern efter dramaet i fredags, og frygter ikke, at det kommer til at lægge et yderligere pres på hende for at vinde OL-guld.

- Det handler ikke om, at folk støtter hende for at få OL-guld, men de støtter hende i, at hun skal gøre det så godt, hun kan. Hun har forhåbentlig fået øjnene op for, at vi er mange, der beundrer hende, uanset om hun får medalje eller ej, siger Bo Hasseriis.

Hollænder lige bag hende

Kigger Anne-Marie Rindom på resultattavlen, er det hollænderen Marit Bouwmeester, der vandt guld ved OL i Rio de Janeiro i 2016, hun formentlig kommer til at kæmpe med. Og det er ikke første gang.

- Hun har slået hende før, og hun har også tabt til hende. De to og belgiske Emma Plasschaert på femtepladsen har sloges om at være dronningen af den her klasse i mange år, siger Bo Hasseriis, der minder om, at medaljeracet i Laser Radial er noget særligt, når det kommer til regler.

- Man tager ikke sine straffe fra tidligere med. Man starter forfra. Og fordi det er et lille felt med kun ti både, har man dommerne på banen. Man kan nedlægge protester mod hinanden og få protester fra dommerne. De protester bliver afgjort på stedet af dommerne. Straffen er én omgang om dig selv og ikke to, som det normalt er, siger Bo Hasseriis.

Anne-Marie Rindom sejler medaljerace i Laser Radial søndag morgen 8:33 dansk tid. Se det på DR1.

Facebook
Twitter