Dansker smadrer verdensrekord i para-længdespring

Daniel Wagner Jørgensen genvandt verdensrekorden i længdespring ved opvarmningsstævnet til de Paralympiske Lege.

Daniel Wagner Jørgensen lufter Dannebrog efter en sejr ved et tidligere stævne. (© Dansk Handicap Idræts-forbund)

Tiden for de Paralympiske Lege nærmer sig, og i hvert fald en af de danske para-atleter er i storform.

Længdespringeren Daniel Wagner Jørgensen slog verdensrekorden i kategorien T42 med et fremragende spring på 6,67 meter ved IPC Grand Prix i Rio de Janeiro, der også fungerer som teststævne frem mod sommerens Paralympiske Lege, der begynder, når OL er slut.

22-årige Daniel Jørgensen sprang hele 14 centimeter længere end sin tidligere personlige rekord, som han satte ved et stævne i Italien sidste år.

- Det er mit første stævne, så jeg burde egentlig slet ikke springe så langt lige nu, så det er stort alligevel at gøre det allerede, siger han til stævnets hjemmeside.

Japaner havde rekord til låns

Daniel Jørgensen understreger blot, at han er at regne blandt medaljefavoritterne, efter han sidste år vandt sølv ved VM med et spring på 6,02 meter. Et skuffende spring, da han i forvejen var indehaver af verdensrekorden på 6,53 meter.

Den rekord mistede han for få uger siden til japaneren Atushi Yamamoto, men nu har han altså genvundet den og kan formentlig stille op ved de Paralympiske Lege til sommer som indehaver af verdensrekorden.

- Jeg er meget tilfreds med, at Yamamoto er her og konkurrerer, da han for få uger siden satte verdensrekorden med et spring på 6,56 meter, og jeg nu har fået rekorden tilbage, siger Daniel Wagner Jørgensen.

Daniel Wagner Jørgensen konkurrerer udover længdespring også i forskellige sprintdiscipliner i kategorien T42, som er for atleter med benamputationer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter