Lettet Hesselbjerg sikret sidste OL-plads

Ole Hesselbjerg har fået tildelt en kvoteplads og glæder sig til at løbe ind på atletikstadion i Rio.

Ole Hesselbjerg formåede ikke at klare kravet til OL men kommer med på en kvoteplads. (Foto: © Maja Suslin/TT, Scanpix)

Det lykkedes i allersidste øjeblik atleten Ole Hesselbjerg at sikre sig en billet til OL i Rio.

Danskeren er kommet med i 3000 meter forhindringsløb på en såkaldt kvoteplads, da der ikke var tilstrækkeligt mange løbere, der klarede kvalifikationstiden.

26-årige Ole Hesselbjerg manglede i første omgang bare 51 hundrededele af et sekund for at opfylde kravet på 8 minutter og 30 sekunder.

- Forløbet har været virkelig hårdt for mig – både fysisk, men ikke mindst mentalt. Da jeg var så tæt på ved løbet for 10 uger siden, sagde alle, at jeg nok skulle klare det. Siden har jeg konstant prøvet at finde løb, hvor jeg kunne kvalificere mig, siger Ole Hesselbjerg.

Vidste pladsen lå og lurede

Han vidste dog hele tiden, at der lå og lurede en kvoteplads.

- Hver evig eneste morgen har jeg som det allerførste tjekket ranglisten for at se, hvor jeg lå. Så det er vidunderligt, at jeg klarede det, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted. Atletik er det største ved OL, så det er noget helt specielt som atletikudøver, siger Ole Hesselbjerg.

Ole Hesselbjergs OL-forberedelser begynder nærmest øjeblikkeligt. Lørdag drager han på træningslejr i højderne i schweiziske St. Moritz, hvor han vil være frem mod legene i Rio.

Danmark får nu hele otte atletikudøvere med til OL i Rio. Det er det største danske atletikhold ved et OL siden OL i München i 1972.

Det ligger desuden fast, at det danske hold ved Rio kommer til at bestå af 120 atleter.