Løbetalent er yngste danske OL-atletikudøver siden 1912

I sidste uge slog Anna Emilie Møller sin danske rekord på 3000 meter forhindringsløb og er nu klar til OL.

Stortalentet Anna Emilie Møller er udtaget til OL i 3000 meter forhindringsløb. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Anna Emilie Møller forcerede i august sidste år en vandgrav i et 3000 meter forhindringsløb for første gang. Nu er hun udtaget til OL.

Det 18-årige stortalent bliver den første danske kvinde nogensinde ved et OL på den distance. Samtidig bliver hun den yngste danske atletikudøver ved et OL siden 1912.

I sidste uge klarede hun OL-kravet med næsten 3,5 sekunders margin, da hun satte dansk rekord ved et stævne i Finland.

- Det er en drøm, som nu er blevet til virkelighed. Det var det, jeg gik efter, og nu har jeg opfyldt mine egne forventninger. I de første to runder havde jeg lidt svært ved at finde rytme, fordi jeg var virkelig nervøs.

- Men efter de to første vandgrave kørte det bare. Det er ret sjældent, at jeg er tilfreds, når jeg har løbet, så det var virkelig rart, siger Anna Emilie Møller i en pressemeddelelse.

Kom fra basketball

Løbet i Finland var kun det fjerde 3000 meter forhindringsløb nogensinde for Anna Emilie Møller. I det hele taget er hun ny i atletikkens verden.

Hun blev opdaget, da hun stillede op til og vandt DM for efterskoler på ti kilometer landevejsløb. Dengang var hun en del af ungdomslandsholdet i basketball.

I slutningen af efterskoleåret slog hun en 37 år gammel danmarksrekord for juniorer på ti kilometer.

Bedriften blev ikke mindre af, at det var ved et løb, som hun klemte ind i en weekend, hvor den stod på træningssamling og kampe med ungdomslandsholdet i basket.

Efterfølgende startede Anna Emilie Møller i en løbeklub, men spillede stadig basket på højt niveau. Sidste sommer tog hun den svære beslutning om at lade løb komme i første række.

Det har nu resulteret i en OL-udtagelse og har sat drømmene i gang hos den nordsjællandske pige.

- Jeg drømmer om at nå så langt som muligt blandt de bedste i verden. Jeg kan ikke sige, hvilken distance det ender med at være på.

- Jeg ved godt, at jeg kæmper mod en masse afrikanere, men det handler om at blive så god som mulig og vide, at jeg har udnyttet mit potentiale fuldt ud, siger hun.

Inden afrejsen til Rio deltager Anna Emilie Møller ved U20-VM i polske Bydgoszcz, som afholdes 19.-24. juli.

/ritzau/

Facebook
Twitter